Lärarförbundet
Bli medlem

Medlemskap för 100 kronor hela första året på jobbet

Är du studerandemedlem i Lärarförbundet när du tar examen får du en reducerad medlemsavgift under två år efter examen. Du behåller alla förmåner och får dessutom en inkomstförsäkring som ihop med a-kassan kan ge dig extra pengar om du är mellan jobb.

Om du är du studerandemedlem när du tar examen betalar du endast 100 kronor för hela första året som yrkesverksam medlem (via en engångsbetalning på 100 kronor). År två betalar du en reducerad avgift på 150 kronor/månad.

Alla medlemsförmåner ingår!

Så fortsätter du vara medlem när du börjar jobba

Om du inte gör någonting så fortsätter du att vara medlem i Lärarförbundet, även efter att du slutat att studera. Ditt medlemskap ändras från studerande till till yrkesverksam medlem vid den termin du uppgett för oss är din sista.

Ska du studera ett tag till? Anmäl förlängda studier.

Berätta var du jobbar

Uppdatera dina uppgifter med var du jobbar så kan vi ge dig rätt stöd, information och erbjudanden. Det gör du via kontaktformuläret, eller genom att ringa oss på 0770-33 03 03.

Tillsammans får vi rätt saker att hända!

Vi är 234 000 medlemmar som tillsammans jobbar för bättre förutsättningar. I Lärarförbundet finns gemenskap och möjligheter att påverka lokalt, nationellt och internationellt.

Stöd och inspiration

  • För dig som snart tar examen finns kursen Ny lärare, som ger dig kunskaper för en bra start i arbetslivet och stöd i jobbsökandet.
  • Som medlem har du alltid någon att fråga. Välkommen att vända dig till ombudet på din arbetsplats, den avdelning du tillhör eller Lärarförbundet Kontakt.
  • Du får inspiration och koll via vårt nyhetsmagasin Läraren (ingår), våra ämnestidningar (en gratis första året!) och kostnadsfria medlemsutbildningar.

Ditt medlemskap ger dig trygghet

Om du skulle bli arbetslös ingår en inkomstförsäkring som tillsammans med a-kassan ger dig 80 procent av inkomstbortfallet vid arbetslöshet. Observera att medlemsavgiften för a-kassan tillkommer.

Det lönar sig helt enkelt att vara medlem!

Kommentarer:

Rebecca
Rebecca Allinggård

Jag är nyexaminerad förskollärare. Jag har varit medlem som student i lärarförbundet, men jag får betala fullpris nu när min första betalning ska ske. Jag ändrade nyligen mina uppgifter till anställd och fyllde då i mina uppgifter, kan det påverka att jag får betala fullpris?

  • Skapad 2019-02-25 07:47
Linda
Linda Jerand
Svar till Rebecca Allinggård

Hej Rebecca! För att kunna hjälpa dig på bästa sätt och ta reda på vad som har hänt med din medlemsavgift är du välkommen att kontakta vår medlemsservice, Lärarförbundet Kontakt. Du når dem på tel: 0770-33 03 03 Hälsningar, Linda, webbredaktör på Lärarförbundet.

  • Skapad 2019-02-25 15:14
Mattias
Mattias Lagerholm

Hej!
Jag undrar om ovanstående fortfarande gäller?
Tack på förhand.

  • Skapad 2017-03-14 09:50
Johan
Johan Wikström
Svar till Mattias Lagerholm

Hej Mattias! Ja, det är ett stående erbjudande. Det gäller fortfarande.

  • Skapad 2017-03-14 10:04
Johan

Om Johan Wikström

Webbredaktör på Lärarförbundet

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här