Lärarförbundet
Vår medlemsservice Lärarförbundet Kontakt håller extraöppet till kl.19.00 för frågor som rör facklig vägledning →
Bli medlem

Medlemskap för 100 kronor hela första året på jobbet

Är du studerandemedlem i Lärarförbundet när du tar examen har du en reducerad medlemsavgift under två år efter examen. När du går från student till anställd behåller du alla förmåner och får också inkomstförsäkring som ihop med a-kassan kan ge dig 80 procent av inkomstbortfall vid arbetslöshet.

Är du studerandemedlem i Lärarförbundet när du tar examen har du en reducerad medlemsavgift under två år efter examen. Du betalar endast 100 kr för hela första året som medlem (via en engångsbetalning på 100 kr). År två betalar du en reducerad avgift på 150 kr/månad.

Alla medlemsförmåner ingår, och när du går från student till anställd får du också inkomstförsäkringen vilken, tillsammans med a-kassan, kan ge dig 80 procent av inkomstbortfallet vid arbetslöshet.

Det är gratis att vara med i Lärarförbundet för dig som är lärarstudent. Även här ingår de flesta medlemsförmåner såsom fortbildning i form av kurser och seminarier, rabatterbjudanden, stöd och råd och mycket mer.

Du som går en utbildning på deltid för att bli behörig lärare och samtidigt arbetar på en lärartjänst väljer själv om du vill vara studerandemedlem eller eller yrkesaktiv medlem. Som studerandemedlem har du ingen avgift. Som yrkesaktiv betalar du utifrån hur mycket du arbetar och är därmed skyddad av inkomstförsäkringen bland annat.

Så fortsätter du vara medlem när du börjar jobba

Om du inte gör någonting så fortsätter du att vara medlem i Lärarförbundet, även efter att du slutat att studera. Om du, när du blev medlem hos Lärarförbundet, fyllde i vilken din sista termin (slutterminen) är ändras ditt medlemsskap från studerande till aktiv (det vill säga en medlem som är färdig lärare, förskollärare eller fritidspedagog och som har jobb).

När du ska ta examen kan det vara intressant att kolla igenom vilka uppgifter som finns om dig. Det gör du genom att logga in här på webbplatsen. Där kan du ange att du slutat plugga om det inte sker automatiskt. Du kan också lägga till din nya arbetsplats och din lön. Vilken avdelning du tillhör beror på var du jobbar.

Tillsammans är vi starka

Som medlem i Lärarförbundet får du styrka genom förbundets alla 234 000 lärare. Tillsammans kämpar vi för att du ska ha de bästa förutsättningarna för att utvecklas i ditt yrke, att du ska kunna bli den bästa lärare du kan vara. I Lärarförbundet finns gemenskap och möjligheter att påverka lokalt, nationellt och internationellt.

Stöd och inspiration

Lärarförbundet ger dig stöd och inspiration både under studietiden och när du börjar arbeta. Kursen Ny lärare, för dig som snart tar examen, ger dig kunskaper som bidrar till en bra start i arbetslivet och stöd i jobbsökandet. Våra lokalavdelningar, Min kollega, Lärarförbundet Kontakt och vår medlemsservice ger dig också stöd och vägledning. Vår tidning Lärarnas tidning, kostnadsfria medlemsutbildningar och andra mötesplatser ger dig också inspiration som lärarstudent och yrkesverksam lärare.

Ditt medlemskap ger dig trygghet

Om du skulle bli arbetslös ingår en inkomstförsäkring som tillsammans med a-kassan ger dig 80 procent av inkomstbortfallet vid arbetslöshet. Observera att månadsavgiften för a-kassan tillkommer.

Det lönar sig helt enkelt att vara medlem!

Kommentarer:

Rebecca
Rebecca Allinggård

Jag är nyexaminerad förskollärare. Jag har varit medlem som student i lärarförbundet, men jag får betala fullpris nu när min första betalning ska ske. Jag ändrade nyligen mina uppgifter till anställd och fyllde då i mina uppgifter, kan det påverka att jag får betala fullpris?

  • Skapad 2019-02-25 07:47
Linda
Linda Jerand
Svar till Rebecca Allinggård

Hej Rebecca! För att kunna hjälpa dig på bästa sätt och ta reda på vad som har hänt med din medlemsavgift är du välkommen att kontakta vår medlemsservice, Lärarförbundet Kontakt. Du når dem på tel: 0770-33 03 03 Hälsningar, Linda, webbredaktör på Lärarförbundet.

  • Skapad 2019-02-25 15:14
Mattias
Mattias Lagerholm

Hej!
Jag undrar om ovanstående fortfarande gäller?
Tack på förhand.

  • Skapad 2017-03-14 09:50
Johan
Johan Wikström
Svar till Mattias Lagerholm

Hej Mattias! Ja, det är ett stående erbjudande. Det gäller fortfarande.

  • Skapad 2017-03-14 10:04
Johan

Om Johan Wikström

Webbredaktör på Lärarförbundet

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här