Lärarförbundet
Bli medlem

Medlemmar inom koncernen Vindora flyttas till Academedia

Är du lärare på Hagströmska gymnasiet, Praktiska gymnasiet eller Movant yrkesutbildning? Då ingår du från och med den 1 november 2017 i vår riksavdelning Academedia. Koncernen Academedia har tagit över Vindora, där de tre företagen ingick.

I september skrev Academedia ett avtal om övertagande av utbildningskoncernen Vindora. Konkurrensverket har nu godkänt övertagandet som sker den 1 november 2017. I Vindora ingår Praktiska Gymnasiet, Hagströmska Gymnasiet samt Movant, som bedriver yrkesutbildningar för vuxna.

Lärarförbundet har drygt 300 medlemmar i dessa företag och dessa förs nu över till riksavdelningen Academedia. Medlemmarna är sen tidigare fördelade på ett 40-tal avdelningar.

Lärarförbundet har, tillsammans med LR, begärt klarhet i vad Academedia tänker sig vad gäller vilket kollektivavtal som ska gälla efter övertagandet. Samverkansrådet har tecknat ett företagsavtal med Vindora.

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här