Lärarförbundet
Bli medlem

Marioan till sin lärare: "Tackade henne för allt stöd i en tid av kaos"

Marioan kom som flykting till Sverige för cirka 20 år sedan. I skolan mötte han läraren Inga, som kom att betyda mycket för honom. Här är hans berättelse idag som vuxen om när han ringde Inga.

Marioan kom som flykting till Sverige på 90-talet och beslöt sig en dag för att ringa Inga, läraren som mötte honom den där första tiden i skolan. Här är hans berättelse om samtalet:

"Jag pratade precis i telefon med min gamla fröken Inga. Senast vi pratade var nästan exakt 23 år sedan. Jag lyckades hitta hennes nummer till slut och ringde.

Idag är Inga 66 år och bor ute på landet tillsammans med sin man och är pensionär men hjälper fortfarande till ute i skolorna ibland då det är brist på lärare. Jag blev så tagen av att hon direkt mindes vem jag var. Jag bad om ursäkt för ett märkligt samtal, sa att det är en gammal lågstadieelev till henne från början av 90-talet, Marioan. 'Jag vet, pojken med dom stora svarta ögonen det lyste om'.

Jag tackade henne för allt stöd i en tid av kaos. Hon blev väldigt rörd. Hon sa att hon önskade att det fanns mer kunskap då om hur man skulle hjälpt flyktingbarn bättre. Men hon gjorde det bäst, den finaste godaste mest uppmuntrande människan, Inga <3

Marioan Hosseini, Manusförfattare"

Vi spelar en avgörande roll för nyanländas möjlighet att skapa ett liv och en bra framtid i Sverige. Att ge oss rätt förutsättningar att kunna bygga grunden för Tänk vad en lärare med rätt förutsättningar kan göra?

  • Skapad 2016-12-09
Frågor & Svar