Lärarförbundet
Bli medlem

Mångfaldens förskola – Anniqa Sandell Ring, onsdag den 23 februari

I sin föreläsning lyfter hon fram exempel kring flerspråkighet, omsorg och undervisning, med fokus på flerspråkiga och flerkulturella barns socialisation, lärande och utveckling.

I boken Mångfaldens förskola beskriver Anniqa Sandell Ring ett arbetssätt i teori och praktik som i grunden är en demokratisk fråga. Med språk kan du påverka ditt eget och andras liv och genom språk formas din identitet och du blir någon i andras ögon. Språk är makt och en förskola som erbjuder god kvalitativ utbildning klassas som ett av samhällets starkaste verktyg.


Anniqa Sandell Ring arbetar som utvecklingsledare inom förskola på nationell och lokal nivå. Hennes specialområde är svenska som andraspråk, flerspråkighet och språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt i förskolan. Anniqa har även författat material inom Skolverkets olika kompetensutvecklande insatser och har skrivit pedagogiskt inriktade böcker och kapitel i antologier om språkutveckling.


Tid

Onsdag den 23 februari, kl 18:30-20:00.

Anmälan

Föreläsningen ingår i ditt medlemskap. Anmäl dig här!


Så funkar det

Allt du behöver för att delta är en dator, surfplatta eller smartphone. Via vår chatt kan du ställa frågor till föreläsarna. Alla föreläsningar teckenspråktolkas vid direktsändningen. Du kan koppla upp dig när som helst under sändningen.


Se den inspelade föreläsningen

Föreläsningen med Anniqa kommer att spelas in. Som medlem i Lärarförbundet kan du se föreläsningen i 30 dagar efteråt här.


Vårens inspirationskvällar

  • Skapad 2021-11-10
Frågor & Svar