Lärarförbundet
Bli medlem

Lärarnas a-kassa

Trygghet med Lärarnas a-kassa

Trygghet med Lärarnas a-kassa

Är du medlem i Lärarförbundet och i Lärarnas a-kassa så har du rätt till ersättning om du blir arbetslös. Tiden du har varit medlem påverkar ersättningen vid arbetslöshet, så bli medlem idag. Det är en trygghet för dig som anställd.

Som medlem i Lärarförbundet bör du tillhöra Lärarnas a-kassa. Deras handläggare känner till lärares arbetstidsavtal och arbetsförhållanden.

Den tid du varit med i a-kassan har betydelse för den ersättning du kan få om du blir arbetslös. Gå därför med så snart du har börjat jobba med något, även om det bara är några timmar.

Inkomstförsäkring
Lärarförbundets inkomstförsäkring täcker skillnaden mellan a-kassans tak och din verkliga lön, under förutsättning att du har varit medlem i Lärarförbundet och i en a-kassa tolv månader i sträck. Läs mer viktig information om Inkomstförsäkring här.

Dina rättigheter
Om du blir uppsagd är det viktigt att du känner till dina rättigheter, och att du tar hjälp av det fackliga ombudet på din arbetsplats. Du kan till exempel ha rätt till förtur till återanställning om du blir uppsagd på grund av arbetsbrist eller att en visstidsanställning har gått ut.

De flesta kollektivavtal genom Lärarförbundet innehåller också trygghetsavtal. De ger dig extra stöd om du blir uppsagd på grund av arbetsbrist. På sidan uppsägning på grund av arbetsbrist kan du läsa mer.

Anmäl till Lärarnas a-kassa
Säkra din inkomst och anmäl dig till Lärarnas a-kassa här.

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här