Lärarförbundet

Lärarnas a-kassa

Som medlem i Lärarförbundet bör du också ansöka om medlemskap i Lärarnas a-kassa för att ha en ekonomisk trygghet om du skulle bli arbetslös.

Eftersom a-kassan är en självständig myndighet måste du ansöka om medlemskap i a-kassan separat; du blir inte automatiskt medlem i a-kassan när du går med i Lärarförbundet.

När du har blivit medlem i Lärarnas a-kassa får du ett medlemsbevis som bekräftelse på ditt medlemskap. Avgiften till a-kassan aviseras tillsammans med förbundsavgiften.

Kom ihåg att du blir medlem i Lärarförbundet via en ansökan till Lärarförbundet. Lärarnas a-kassa är en separat organisation.

Avgift till a-kassan

För dig som är ansluten till Lärarförbundet eller Förbundet Folkhögskollärarna är avgiften för medlemskapet i Lärarnas A-kassa 110 kronor per månad (från den 1 juli 2016).

Avgiften till Lärarnas a-kassa är densamma oavsett om du är ansluten till Lärarförbundet eller inte. Den påverkas inte heller av om du studerar, arbetar eller är arbetslös.

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här