Lärarförbundet
Bli medlem

Lärarförbundet Students styrelse 2020

Från vänster till höger i bild: Linnea Olén, Mathilda Hermansson, Yana Möller, Tobias Forsman, Priscilla Edin, Maria Guthke, Titus Fridell, Sofia Ådén, Johannes Siljén

Från vänster till höger i bild: Linnea Olén, Mathilda Hermansson, Yana Möller, Tobias Forsman, Priscilla Edin, Maria Guthke, Titus Fridell, Sofia Ådén, Johannes Siljén

Som lärarstudent finns det många sätt att påverka sin utbildning och sitt framtida yrke. Ett av dem är att delta i Lärarförbundet Students årsmöte - Lärarstudentmötet (LSM). Då tas beslut om handlingsplan för kommande år, val av ny nationell studerandekommitté och styrelse.

Lärarförbundet Students styrelse för 2020 valdes på Lärarstudentmötet och består av:

Namn: Maria Guthke
Jobbar i styrelsen med: Är ordförande för Lärarförbundet Student och arbetar med studentengagemang.
Pluggar: Till hösten börjar jag min sjätte termin på grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i förskoleklassen och årskurserna 1-3 på Stockholms Universitet.
Mina hjärtefrågor: Det internationella solidaritetsarbetet som Lärarförbundet jobbar med. Och att lärarstudenters röster blir hörda inom frågor kring lärarutbildning och utbildningspolitiska frågor är viktigt för mig.
Skrattar åt: Jag skrattar åt ingenting. Jag är tysk. Vi har ingen humor.

Namn: Priscilla Edin
Jobbar med i styrelsen: Är vice ordförande i Lärarförbundet student, vilket känns väldigt ärofyllt och spännande. Jag är en social, nyfiken och framåt person som gillar att få vara med och påverka.
Pluggar: Läser till förskolelärare på Mittuniversitetet i Östersund, och har två terminer kvar. Bor i ett hus med mina tre fantastiska barn.
Mina hjärtefrågor: En mina hjärtefrågor är att jobba för att höja förskolelärarnas status inte minst med tanke på förslaget kring 10 årig grundskola där vi förskolelärare kan minsta behörigheten att undervisa. Samt jobba för att nyexaminerad lärare får den introduktion som man enligt lag har rätt till.
Skrattar åt: Komiker som David Hellenius, Robert Gustavsson får mig att skratta samt mina barn. Men även när jag är i sällskap med nära vänner.

Styrelseledamöter

Namn: Titus Fridell

Namn: Tobias Forsman
Jobbar i styrelsen med: Styrelseledamot
Pluggar: Förskollärarprogrammet på Mittuniversitetet i Sundsvall
Mina hjärtefrågor: Frågor kring jämställdhet, inkludering och för en demokratisk skola. Inriktad på ett bättre klimat för lärarna och eleverna i alla skolformer men särskilt inriktad på förbättring för de yngsta eleverna vi har i samhället, förskolebarnen! Så att barnen kan få en bra start här i livet!
Skrattar åt: Det finns så mycket roligt att skratta åt, svårt att välja. Komedi kommer i många format, allt ifrån vad man kan förvänta sig vara en torr artikel i en tidning till klassiska ordvitsar, musik, skoja och leka med språk och dialekter och där man särskilt kan förvänta sig humorn i serier och som stand up comedy. Humorn gör en arbetsplats roligare att arbeta på, humorn förbättrar förresten vilken plats som helst!

Namn: Mathilda Hermansson
Jobbar i styrelsen med: Styrelseledamot
Pluggar: Läser grundlärarprogrammet med inriktning på årskurs 4-6 på Örebro Universitet och har snart avslutat min femte termin.
Mina hjärtefrågor: JJag brinner för mer ämnesdidaktik på lärarprogrammet. Om vi inte får kunskap i hur vi ska lära ut till våra elever, vad skiljer oss då från en outbildad lärare som läst till sig teoretisk kunskap i en bok? Mer didaktik kopplad till de ämnen vi läser och metoder för att förklara och hantera de saker som eleverna ofta har problem med (skillnad mellan omkrets och area exempelvis).
Skrattar åt: Hm, jag är ganska duktig på att imitera folk och det brukar kunna bli hysteriskt roligt!

Namn: Yana Möller
Jobbar i styrelsen med: Styrelseledamot
Pluggar: Förskollärarprogrammet på Göteborgs universitet
Mina hjärtefrågor: Jag tror att «we can do anything together»och vi kan göra det bra. Jag vill att alla studentlärare/lärare ska vara lika värda i hela Sverige. Mina fokusfrågor är demokrati, miljö och kvalitet!
Skrattar åt: Serien «Friends» :)

Namn: Linnea Olén
Jobbar i styrelsen med: Styrelseledamot
Pluggar: Vid årsskiften påbörjar jag min fjärde termin på ämneslärarprogrammet på högskolan i Gävle och har svenska som mitt ingångsämne och kommer till hösten 2020 kommer jag att läsa svenska som andra språk.
Mina hjärtefrågor: En hjärtefråga hos mig är en likvärdig och kvalitetssäkrad VFU för alla lärarstudenter. Det är på vår VFU som vi ska hitta vår lärarroll och tillämpa all vår kunskap i undervisning och därför är det viktigt att alla lärarstudenter får en bra VFU.
Skrattar åt: Visa mig en rolig video som innehåller katter eller hundar så lovar jag att jag kommer att skratta!

Namn: Johannes Siljén
Jobbar i styrelsen med: Styrelseledamot
Pluggar: Avslutar snart min andra termin på förskollärarutbildningen i Uppsala.
Mina hjärtefrågor: Jag vill öka kvalitén på lärarprogrammen så att alla får ut det bästa av sin studietid. Det ska inte spela någon roll
vart i Sverige du studerar. Alla ska ha samma möjlighet till bra studier!
Skrattar åt: Mina pappaskämt. Fack(tiskt)!

Namn: Sofia Ådén
Jobbar i styrelsen med: Styrelseledamot
Pluggar: Ämneslärarprogrammet med inriktning mot gymnasieskolan i samhällskunskap och historia
Mina hjärtefrågor: En trygg VFU för alla studenter
Skrattar åt: Brooklyn 99 eller podcasten the power meeting podcast

Har du frågor om Lärarförbundet Student?

Kontakta Maria via e-post maria.guthke@lararforbundet.se,
telefon: 072-543 37 86 eller Instagram @fraulein.guthke

Vill du engagera dig i Lärarförbundet Student?

Kontakta Lärarförbundet Student på din ort eller prata med din studerandeinformatör. Vill du kontakta styrelsen gör du det på: student@lararforbundet.se

Du kan även följa Lärarförbundet Student via Twitter @lararforb_stud och Facebook.

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här

Frågor & Svar