Lärarförbundet
Bli medlem

Lärarförbundet Norrtälje kallar till manifestation mot nedskärningar i förskola och skola

Lärarförbundet Norrtälje kallar till manifestation för att belysa konsekvenserna av kommunens nedskärningar i förskolor och skolor. De vill visa att måttet är rågat. Det går inte att skära ned mer.

I tisdags gick Lärarförbundet Norrtälje ut med en kallelse till manifestation mot nedskärningar i förskolor och skolor i kommunen. De uppmanade medlemmar att samla kollegor, familj, grannar och vänner för att tillsammans markera för de lokala makthavarna att nedskärningarna i skolan inte kan fortgå. Förhoppningen är att inte enbart lärare ska engagera sig, de hoppas på att få med sig så många som möjligt eftersom alla blir berörda av nedskärningar i skolverksamheten.

Manifestationen sammanfaller med kommunfullmäktiges sammanträde den 15 april. Många väntas dyka upp för att visa sitt stöd för skolverksamheten, barns utbildning och lärares förutsättningar att göra ett bra arbete.

Maria Lindgren, ordförande på Lärarförbundet Norrtälje, berättar att målet med manifestationen är att påvisa de konsekvenser som följer med nedskärningar i skolan för att få politikerna att inse att det inte går att spara mer på skolverksamheten.

- Den 27 mars bjöd vi in 150 personer till ett möte kring skolans styrning och konsekvenserna av budget i skolan. Av hela kommunfullmäktige, skolförvaltningen samt alla rektorer och förskolechefer som bjudits in kom cirka ett 30-tal. Där kände jag en viss frustration, säger Maria.

Måttet är rågat, det går inte att skära ned mer och samtidigt höja kvaliteten!

- Vi ser att konsekvenserna av att hålla budget, de så kallade verksamhetsförändringarna, slår hårt ute i verksamheterna och resulterar i exempelvis anställningsstopp av resursassistenter. Färre personal ska göra samma jobb med samma antal elever och många elever som kräver särskilt stöd och extra resurser får inte det, säger Maria.

Medlemmarna i Norrtälje har visat stöd för manifestationen.

- De tycker det är kul. Vi hoppas att de sluter upp! Tillsammans blir vi starka och med gemensamma krafter kanske vi kan åstadkomma förändring, säger Maria.

Manifestationen tar plats utanför Sportcentrum i Norrtälje på måndag 15/4 kl. 16.00-18.00 medan kommunfullmäktigepolitiker anländer till kommunfullmäktigemöte.

- Jag hoppas på ett stort antal engagerade medlemmar, föräldrar, barn och personer som tycker att skolan är viktig sluter upp! Jag känner sorg över att vi ska behöva göra detta men samtidigt hopp om att öppna politikernas ögon, säger Maria avslutningsvis.


Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här