Lärarförbundet
Bli medlem
17:30-21:00 ikväll har vi tekniskt underhåll som påverkar inträde, utträde, mina uppgifter, och ombudssida.

Lärarförbundet lyste i Stockholm Pride

För att visa att alla har samma värde i skolan, oavsett sexuell läggning eller hur man identifierar sig gick ett 50-tal medlemmar i Lärarförbundet tillsammans i årets Prideparad i Stockholm.

För oss är det en självklarhet att alla människor i skolan, förskolan och fritidshemmen har samma rättigheter oavsett hur man identifierar och uttrycker sitt kön eller vilken sexuell läggning man har. Därför deltog Lärarförbundet i Stockholm Pride med budskapet "Jag ställer upp".

- Det var en härlig uppslutning i vått och torrt. Mellan 40-50 personer gick med Lärarförbundet i paraden. Glad stämning och många hurrarop och våra t-shirts lyste, precis som vi, säger Robert Fahlgren, andre vice ordförande i Lärarförbundet.

Lärarförbundet har även arrangerat seminariet "Kan vi? Vill vi? Törs vi? Öppenhet och heteronormer i vår lärarvardag" under Prideveckan. En samtalscirkel för lärare och skolledare som identifierar sig som HBTQ-personer.


Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här

Frågor & Svar