Lärarförbundet
Bli medlem

Lärarförbundet kampanjar för enad lärarkår

​Lärarförbundet är ett av Sveriges största fackförbund och samlar närmare en kvarts miljon medlemmar. Lärarförbundet samlar alla kategorier av lärare och skolledare, från förskola till universitet. Det är också grunden i förbundets nya kampanj som startar 4 februari.

- Vi har en unik position på samhällsarenan. Som det största förbundet har vi kraft att åstadkomma verklig förändring utifrån lärarnas, elevernas och samhällets behov. Det behöver fler känna till, säger Ida Strutt, kommunikationschef på Lärarförbundet.

Kampanjen kommer synas i annonser utomhus och i digitala kanaler. Navet i kampanjen är en sajt där besökarna möts av berättelsen om Lärarförbundet och en uppmaning att dela med sig sina främsta argument för en enad lärarprofession under #enaprofessionen.

"Sverige har inte råd med en splittrad lärarkår"

Lärarförbundet har också tiotusentals förtroendevalda som på olika sätt blir involverade i kampanjen med syfte att öka kännedomen om att Lärarförbundet vill ena lärarprofession.

-Lärarförbundet ska vara det självklara valet för landets lärare, skolledare och lärarstudenter. Sverige har inte råd med en splittrad lärarkår, säger Ida Strutt.

  • Skapad 2019-02-04
Frågor & Svar