Lärarförbundet
Bli medlem

Kyrkomusiker är en del av Lärarförbundet

Både Lärarförbundet och Kyrkomusikernas riksförbund, KMR, organiserar Sveriges kyrkomusiker - kantorer, organister och andra.

Lärarförbundet och Kyrkomusikernas riksförbund (KMR) organiserar i samverkan Sveriges kyrkomusiker med anställning: kantorer, organister och andra kyrkomusikaliska yrkesgrupper samt kyrkomusikstuderande.

Därutöver organiserar KMR även fristående kyrkomusiker samt pensionärer.

För bevakning och handläggning av medlemmarnas fackliga frågor ansvarar Lärarförbundet i nära samverkan med KMR.

Kyrkomusiker är dubbelanslutna

Enligt förbundens dubbelanslutningsavtal ska medlemmar som är kyrkomusiker eller studerar anslutas till båda förbunden. Pensionerade kyrkomusiker kan dock inte vara dubbelanslutna, istället kan individuellt medlemskap i de bägge förbundet bli aktuellt.

För facklig rådgivning och hjälp kan kyrkomusikerna vända sig till Lärarförbundets eller KMR:s stiftsombud eller till Lärarförbundets avdelning i den kommun där arbetsplatsen är belägen.

Använd lönestatistiken!

Som medlem har du tillgång till Lärarförbundets lönestatistik för kyrkomusiker. Du måste vara inloggad för att komma åt statistiken.

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här