Lärarförbundet
Bli medlem

"Jag fick starka argument inför löneförhandlingen"

"Jag fick värdefulla tips och starka argument inför kommande löneförhandling." Det säger Andreas Wendelsson som tagit hjälp av lärarförbundets lönecoacher för att kunna förhandla sin lön med framtida arbetsgivare.

Om du är ny på arbetsmarknaden, precis bytt jobb eller vill du omförhandla lönen kan du ta hjälp av våra lönecoacher och försäkra dig om att du får den lön du har rätt till.

Andreas Wendelsson är snart är färdig lärare och pratade med lönecoachen för att vara förberedd inför kommande löneförhandlingar.

Läs mer om personlig lönecoachning

–Jag fick värdefulla tips och starka argument inför kommande löneförhandling, säger Andreas Wendelsson som är medlem i Lärarförbundet.

Varför valde du att använda lönecoachning?

– Jag tar examen till sommaren och skulle söka nytt jobb som musiklärare och ville få information om lönestatistik i kommunen. I och med att jag är ny på arbetsmarknaden kände jag att det är viktigt att jag kan stå på mig i löneförhandlingen, säger Andreas Wendelsson.

Kommer du ha användning av informationen du fick?

– Absolut! Jag fick väldigt bra information om statistik och även flera hjälpande tips. Lönecoachen tyckte bland annat att jag skulle sikta på en högre lön än vad jag först planerat, vilket jag kommer göra.

Rekommenderar du andra att använda tjänsten?

–Det gör jag verkligen, även inför intervjuer generellt. Jag fick svar på alla frågor jag hade och nu vet jag var jag ska lägga mig lönemässigt, så att jag inte lägger mig för lågt. Jag har pluggat i över sju år och när man är så pass akademiskt utbildad förtjänar man en skälig lön.

  • Skapad 2020-04-28
Frågor & Svar