Lärarförbundet
Bli medlem

Iyob: Det är lätt att få gehör för nya idéer

– Här finns det stora möjligheter att påverka arbetet. Jag får de verktyg jag behöver, säger Iyob Mesfin.

– Här finns det stora möjligheter att påverka arbetet. Jag får de verktyg jag behöver, säger Iyob Mesfin.

– Många känner inte till hur mycket ett kollektivavtal är värt. Tjänstepensionen och försäkringarna som ingår i kollektivavtalet är värda en hel del, säger Iyob Mesfin, ansvarig för digitala kommunikationer på Lärarförbundet.

Efter nästan sju år i reklambranschen med arbetsvillkor som var ganska tuffa kontaktades Iyob av en rekryterare som letade efter någon med hans profil till Lärarförbundet. Han visste inte så mycket om fackföreningsbranschen fungerade, men kände att jobbet lockade och att han delade fackets grundvärderingar; att alla ska ha bra villkor på jobbet.

Bra pension och villkor

– Många vet inte hur mycket ett kollektivavtal är värt. Tjänstepensionen och försäkringarna som ingår i kollektivavtalet är värda en hel del, säger Iyob Mesfin, ansvarig för digitala kommunikationer på Lärarförbundet sedan 2013.

Träffa ergonom och välja verktyg

När jag började här 2013 fick jag välja mellan en Mac eller PC. Omgående fick jag träffa en ergonom som såg till att min fysiska arbetsplats var bra.
– Dessutom finns det stora möjligheter att påverka arbetet. Jag får de verktyg jag behöver.

Facebooksidan lockar till debatt

Iyob har alltid varit samhällsintresserad och att arbeta i en organisation som är engagerad i skolfrågor gör att jobbet som ansvarig för digitala kommunikationer är stimulerande, tycker han.
– Skolfrågor engagerar och vi har ofta en livlig debatt på Lärarförbundets Facebooksida och i vårt Twitterflöde. Vi publicerar inlägg som är kopplade till våra medlemmars yrkesliv, inför sommaren handlar det om semester, inför lönerevisioner om lön. Vi försöker att vara proaktiva. I dag har vi över 60 000 fans på Facebook och diskussionerna går heta, säger han.

Får hålla sig à jour

Sociala medier och tekniken förändras hela tiden. Det gäller att vara uppdaterad och flexibel menar Iyob. Han går ofta på frukostseminarier eller event för att hålla sig a jour, något som arbetsgivaren uppmuntrar.
– Det är lätt att få gehör för nya idéer och testa det som för tillfället inspirerar, säger han. Det gör att både jag och Lärarförbundet utvecklas.

  • Skapad 2015-08-07
Frågor & Svar