Lärarförbundet
Bli medlem

Inkomstförsäkring

​Lärarförbundets inkomstförsäkring ingår i din medlemsavgift när du är yrkesaktiv och ger dig trygghet oavsett vad som händer på arbetsmarknaden. För att ta del av inkomstförsäkringen måste du vara medlem i både a-kassan och Lärarförbundet.

Inkomstförsäkring
Du som är yrkesaktiv medlem, och medlem i a-kassan, har genom Inkomstförsäkring trygghet oavsett vad som sker på arbetsmarknaden.

Vad gäller för att få ersättning från Lärarförbundets inkomstförsäkring?

  • Försäkringen täcker skillnaden mellan a-kassans tak och din verkliga lön. Blir du arbetslös får du upp till 80 % ersättning, upp till en inkomst 60 000 kr i månaden.
  • Du måste ha varit medlem i Lärarförbundet och i a-kassa 12 månader i sträck utan att under den tiden ha varit arbetslös.
  • Du får ersättning vid ofrivillig arbetslöshet, gäller även om du själv säger upp dig. Vid båda dessa tillfällen gäller inkomstförsäkringen bara under förutsättning att man blir beviljad ersättning från a-kassan.
  • Du får ersättning i max 200 dagar. För att få ytterligare ersättning måste du ha uppfyllt ett nytt arbetsvillkor om minst 12 månader.

Undantag
Notera att du inte omfattas av inkomstförsäkringen om du är dubbelansluten och inte har Lärarförbundet som primärt förbund, och betalar medlemsavgift till annat förbund.

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här