Lärarförbundet
Bli medlem

Hallå där Ann-Kristin Steen...

... studie- och yrkesvägledare som är ny som "Min kollega". Ann-Kristin Steen kommer också att vara med på SSA Rikskonferens (Samverkan Skola Arbetsliv) i Kungsbacka den 20 april. Våra SYV-medlemmar är välkomna att träffa henne där.

Hur länge har du arbetet som studie- och yrkesvägledare?

– Alldeles för länge ... I sommar är det 30 år sedan jag tog examen.

Vad gjorde du tidigare?

– Tidigare jobbade jag inom hotell- och restaurang.

Vad är det roligaste med ditt arbete?

– Elevkontakter! Det bästa i jobbet är när elever inser att det inte är så kört som de trodde. Att det finns möjligheter trots att det varit knöligt ibland under skolgången.

Vad är den största utmaningen?

– Att nå fram till de som inte vill något eller egentligen inte vågar ha någon tro eller önskemål på sin framtid.

Vad är ditt motto som studie- och yrkesvägledare?

– Alla ska med! och känna att de duger och har gjort så gott de kan under de förutsättningar som varit. Ska se att de faktiskt utvecklats, kan något och har framtidstro.

Varför är du ”min kollega”? Vad kan du stötta mig i för frågor?

– Jag har lång erfarenhet och har jobbat i grundskola, gymnasieskola (både IM och nationella program, i ytterområde och i högstatusskola i centrum) och SFI. Jag har varit anställd i skola med rektor som chef och på vägledningscentrum med chefen på avstånd. Jag tror att jag kan stötta i det mesta.

Här hittar du "Min kollega".

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här