Lärarförbundet
Det är många som ringer till oss just nu och väntetiden kan ibland vara lång. Har du frågor om din faktura kan du läsa mer här. →
Bli medlem

Gymnasielärare hyllas på Lärargalan

Hanna Orrling vann lärarskapspriset på Lärargalan 2016.

Hanna Orrling vann lärarskapspriset på Lärargalan 2016.

För att hylla lärare lärare och skapa förebilder har Beata Kull skapat Lärargalan. Den 29 augusti 2016 delades lärarskapspriset ut till gymnasieläraren Hanna Orrling, under en kväll då alla kompetenta, energiska och inspirerande lärare uppmärksammas.

Priset är skapat av Beata Kull. Hon var förvånad över att det fanns galor för bästa idrottare, film eller skådespelare men inte något pris för lärare.

Satsar på en hel gala

I år väljer Beata Kull att ta det ett steg längre och skapar en Lärargala för att hylla alla lärare.

- Svenska skolor vimlar av kompetenta, energiska, kreativa och inspirerande lärare som varje dag gör skillnad för sina elever. Lärargalan vill uppmärksamma dessa duktiga personer för att på så vis skapa förebilder inom yrket, skriver Beata Kull, på sin webbplats.

Elever nominerar gymnasielärare

Lärarförbundet är en huvudsamarbetspartner till Lärargalan och har en plats i juryn. Vilka lärare juryn kan välja bland beror på vilka som gymnasieeleverna själva nominerar. Här kan du som är elev nominera din lärare.

Skaffa biljett till galan

Själva prisutdelningen och galan sker den 29 augusti på Nalen i Stockholm.

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här