Lärarförbundet
Vår medlemsservice Lärarförbundet Kontakt håller extraöppet till kl.19.00 för frågor som rör facklig vägledning →
Bli medlem

Gratis att vara medlem i Lärarförbundet som lärarstudent

Det finns många fördelar att gå med i Lärarförbundet redan när du börjar läsa vid lärarutbildningen.

Det finns många fördelar att gå med i Lärarförbundet redan när du börjar läsa vid lärarutbildningen.

Som student kan du gå med i Lärarförbundet direkt när du börjar din lärarutbildning. Det är gratis och du får ta del av hela Lärarförbundet, till exempel rabatter, inspiration, möjlighet att påverka lärarutbildningen och yrket.

Som student och medlem i Lärarförbundet är du lika fullvärdig medlem som alla andra. Dessutom är du en del av Lärarförbundet student, studenternas forum för diskussion och påverkan av lärarutbildningen och yrket. Medlemskompassen visar vilka delar du ingår i när du är studerandemedlem hos Lärarförbundet.

Medlemskpmapssen

När terminerna drar igång varje höst och vår är vi ute och träffar lärarstudenter och berättar varför man som student ska vara med i facket. Bli medlem direkt där, eller gå med här på webbplatsen. Det är gratis för hela studietiden och det här är lite av det som ingår:

 • Under ditt första år som yrkesverksam lärare betalar du totalt bara 100 kronor för hela året i fackavgift. Under ditt andra år efter examination får du en reducerad avgift.
 • Alla de senaste nyheterna och diskussionerna kring läraryrket och lärarutbildningen via nyhetsbrev, Lärarförbundet students Twitter, Instagram och Facebook.
 • Välkomstpaket som innehåller saker som kan vara bra att ha när du studerar, bland annat kalender, block och penna.
 • Nyhetstidningen Lärarnas tidning gratis direkt i brevlådan, samt en valfri ämnestidning som du själv väljer på Min sida.
 • Rabatt på flera saker som semesterboende och bolån.
 • Gå på Lärarförbundets kurser, till exempel Ny lärare och Vär(l)degrunden.
 • Du får också möjligheten att teckna Lärarförsäkringars studerandeförsäkring, som består av två förmånliga delar:
  - Studentförsäkring Leva, som är en kombinerad försäkring bestående av olycksfallsförsäkring, diagnosförsäkring, studieavbrottsförsäkring och livförsäkring. Alla nya studerandemedlemmar under 32 år ansluts automatiskt till Studentförsäkring Leva utan kostnad i 3 månader.
  - Studentförsäkring Bo, som är en hemförsäkring inklusive drulleförsäkring och bättre reseskydd.
 • En egen representant, din studerandeinformatör, som du träffar på ditt universitet eller högskola. Passa på att fråga och allt du undrar över!
 • Möjlighet att engagera dig för lärarutbildningen och ditt framtida yrke – i Lärarförbundet student nationellt och lokalt.
 • Tillgång till lönestatistik för alla lärarkategorier och från alla arbetsgivare över hela Sverige.
 • Lärarkanalen.se - lärarnas egen kanal där du kan se nyheter och föreläsningar direkt via webben. Men även ladda upp egna filmer om skolan och skolpolitik.
 • Min kollega - yrkesaktiva lärare som kan hjälpa dig med yrkesfrågor, allt från bedömning till digitalisering i skolan.
 • Möjlighet att vara med på alla aktiviteter som din lokalavdelning har. Alla studenter är fullvärdiga medlemmar och får vara med på samma villkor som alla andra. Runt om i landet ordnas bland annat after work, utbildningar, föreläsningar, filmvisning, nätverk med andra aktiva lärare och mycket mer.
 • Glöm inte heller att gå med i Lärarnas a-kassa.

Du som på deltid går en utbildning för att bli behörig lärare och samtidigt arbetar på en lärartjänst väljer själv om du vill vara studerandemedlem eller yrkesaktiv medlem. Som studerandemedlem har du ingen avgift. Som yrkesaktiv betalar du utifrån hur mycket du arbetar och är därmed skyddad av inkomstförsäkringen bland annat.

Så vad väntar du på? Bli medlem du också!

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här