Lärarförbundet
Bli medlem

Gå med i Lärarnas a-kassa

Få trygghet med Lärarnas a-kassa.

Få trygghet med Lärarnas a-kassa.

Som medlem i Lärarförbundet bör du tillhöra Lärarnas a-kassa. Deras handläggare känner till lärares arbetstidsavtal och arbetsförhållanden, vilket gör det enklare för dig om du behöver söka a-kassa. Dessutom är avgiften den lägsta på arbetsmarknaden.

A-kassa krävs för att få tillgång till inkomstförsäkringen

I ditt medlemskap i Lärarförbundet ingår en inkomstförsäkring som täcker skillnaden mellan a-kassans tak och din verkliga lön. Förutsättningen är att du har varit medlem i Lärarförbundet och i en a-kassa i minst tolv månader i sträck. Inkomstförsäkringen ger tusenlappar mer i plånboken.

Gå med så snart som möjligt

Hur länge du har varit med i a-kassan har betydelse för den ersättning du kan få om du blir arbetslös. Bli medlem i Lärarnas a-kassa idag (lararnasakassa.se).

Fem frågor och svar om Lärarnas a-kassa


1. Varför ska jag vara med i en a-kassa?

Om du inte är medlem i en a-kassa, eller har varit medlem kortare tid än ett år, kan du som högst få 11 220 kronor per månad före skatt om du blir arbetslös. Den ersättningen betalas ut av Alfakassan.

Om du däremot är med i en a-kassa kan du få upp till 80 procent av din tidigare lön, men maximalt 26 400 kronor per månad före skatt. Ersättningen betalas då ut av din a-kassa.

Är du medlem i en a-kassa och Lärarförbundet kan du få ännu mer pengar från vår inkomstförsäkring. Inkomstförsäkringen ger tusenlappar mer i plånboken.

2. Varför ska jag välja Lärarnas a-kassa?

Vi rekommenderar Lärarnas a-kassa eftersom deras handläggare känner till dina arbetstidsavtal och arbetsförhållanden. Det gör det enklare för dig om du behöver söka a-kassa.

Lärarnas a-kassa samarbetar med Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund för att ge dig största möjliga trygghet, oavsett om du till exempel vill byta jobb, inte trivs på din arbetsplats, eller om du blir sjuk och inte kan jobba kvar.

3. Vem kan vara med i Lärarnas a-kassa?

Du som jobbar som lärare, studie-och yrkesvägledare, skolledare eller på annat sätt är verksam inom utbildningsområdet är välkommen som medlem i Lärarnas a-kassa. Du kan även vara medlem som lärarstudent, förutsatt att du har jobbat. Bli medlem i Lärarnas a-kassa idag (lararnasakassa.se).

4. Kan jag byta till Lärarnas a-kassa om jag är med i en annan a-kassa idag?

Ja, och det är enkelt! Skicka in en medlemsansökan till Lärarnas a-kassa och kryssa i att du vill avsluta ditt medlemskap i din befintliga a-kassa. De kommer se till att du kan tillgodoräkna dig medlemstiden i din gamla a-kassa. Så byter du till Lärarnas a-kassa (lararnasakassa.se).

5. Vad kostar det att vara med i Lärarnas a-kassa?

Lärarnas a-kassa kostar 97,50 kronor i månaden efter skattereduktion. (Medlemsavgiften är 130 kronor per månad och skattereduktionen som du får tillbaka i samband med deklarationen är 25 procent.) Bli medlem i Lärarnas a-kassa idag (lararnasakassa.se).

  • Skapad 2019-05-29
  • Uppdaterad 2022-10-20
Frågor & Svar