Lärarförbundet
Lärarförbundet Kontakt har helgstängt över påsken, från torsdag 9 april kl. 12.00 (medlemsservice stängt från onsdag 8 april kl 17) och öppnar åter tisdag 14 april kl. 8.00. →
Bli medlem

Fristående: Arbetsmiljön viktigaste frågan

Mer än 4 000 medlemmar i fristående verksamhet har deltagit i vår Friståendedialog. Viktigaste frågan på jobbet? Arbetsmiljön, svarar mer än hälften. – Det tar vi med oss in i årets avtalsrörelser, säger Affi Samuelsson, samordnare för fristående verksamhet.

Affi Samuelsson, samordnare för fristående verksamhet på Lärarförbundets kansli.Omkring 4 000 lärare har svarat på frågor i Friståendedialogen.

Syftet med dialogen är att ta reda på mer om vad som är viktigt för gruppen och om man kan tänka sig att till exempel bli ombud, eller bilda en klubb på arbetsplatsen.

– Vi har medlemmar på 4 500 arbetsplatser runt om i Sverige, och vill öka lärarnas inflytande med ombud på så många som möjligt. Därför är det extra roligt att var fjärde medlem är eller kan tänka sig att engagera sig på något sätt, säger Affi Samuelsson.

Så svarade 4 000 lärare i Friståendedialogen:

Har du det bra på jobbet?

54% ja

39% sådär

7 % nej


Vilken fråga är viktigast för dig på jobbet, om du får välja en av följande?

Arbetsmiljön 53%

Inflytande över mitt arbete 17%

Våra löner 17%

Arbetstiden 9 %

Möjligheter till kompetensutveckling 4 %

Kan du tänka dig att engagera dig lite extra på din arbetsplats?

Jag är ombud på min arbetsplats 16%

Jag är intresserad av att bli ombud 6 %

Hör av er, jag vill göra något! 4 %

Nej 74 %

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här