Lärarförbundet
Bli medlem

Lärarförbundet - bästa valet för dig som är förstelärare eller lektor

Nätverk för förstelärare, yrkesutveckling, kollegialt stöd, en ämnes- eller skolformstidning, verktyg för att hålla koll på din arbetstid och din lön. Det är några av förmånerna du får som medlem i Lärarförbundet om du är förstelärare eller lektor.

Gå med idag
– vi bjuder på första 3 månaderna!

Är du inte redan medlem i Sveriges största lärarorganisation?

Ansök om medlemskap direkt på webben eller ring medlemsservice, 0770 33 03 03 (vardagar).

Fördelarna med att vara medlem i Lärarförbundet är många och bra att känna till. Tipsa gärna en kollega.

Vi vill utveckla reformen

Lärarförbundet anser att karriärtjänsterna förstelärare och lektor öppnar upp för nya karriärvägar, och ökar läraryrkets attraktivitet. Vi påverkar politiker för att det ska bli en långsiktig satsning och driver flera villkor som förstelärare och lektorer ska kunna kräva.

Nätverk för förstelärare

Hur kan man utveckla skolan med hjälp av förstelärare? Passa på att träffa andra förstelärare på någon av våra nätverksträffar på olika platser i landet. De pågår kontinuerligt under året. Du hittar träffarna genom att söka i vårt kalendarium.

Yrkesutveckling

Kompetensutveckla dig med Lärarförbundet! Är du medlem kan du välja bland ett brett utbud av kurser, konferenser och aktiviteter. En del kurser och träffar riktar sig direkt till dig som är förstelärare eller lektor.

Konferenser

Lärarförbundet arrangerar ibland konferenser och andra utbildningstillfällen för förstelärare.

Lärarfortbildning arrangerar Förstelärarnas rikskonferens - forumet för dig som är eller ska bli förstelärare. Här utbyter vi erfarenheter och diskuterar uppdragets utmaningar. Välkommen till Stockholm den 19 maj eller Göteborg den 7 april!

Lärarstiftelsens forskning om undervisning och lärande

Du som har en karriärtjänst - eller bara vill lära dig mer om forskning - hittar fördjupad information om praktiknära forskning för lärare i den digitala tidsskriften "Forskning om undervisning och lärande". Den drivs av Lärarstiftelsen, som är en del av Lärarförbundet.

Tidningar som ger mervärde

En av dina förmåner som medlem i Lärarförbundet är våra tidningar. Magasinet Läraren ingår i medlemskapet, liksom en ämnes- eller skolformstidning som du får till ett förmånligt pris.

Verktyg ger koll på din arbetstid

Arbetstidskollen är ett webbverktyg som hjälper dig som är medlem att beräkna din planerade arbetstid. Det fungerar både för dig som har ferieanställning och för dig med semesteranställning.

Min lön

Visst vore det bra att veta din löneutveckling de senaste åren och vad andra i lärare i din yrkesgrupp tjänar? Det är en lätt match om du är medlem i Lärarförbundet. Logga när som helst in på verktyget "Min lön" så får du koll.

Kollegialt stöd

Behöver du dialog eller nätverk för att diskutera yrkesfrågor, som till exempel din undervisning, IT i skolan, föräldrakontakter eller andra lärarfrågor? Eller undrar du bara hur en utomstående skulle se på saken? Då kan du kontakta en erfaren lärare i Min kollega.

  • Skapad 2015-02-20
  • Uppdaterad 2020-05-04
Frågor & Svar