Lärarförbundet

Förskolans dag

Väldigt många är nöjda med förskolan vi har i Sverige. Det måste vi förstås fira! Förskolans dag firas den tredje torsdagen i maj varje år av barn och vuxna för att synliggöra förskolan och dess verksamhet. I år äger firandet rum den 17 maj.

På förskolor runt om i landet brukar Förskolans dag firas i form av roliga upptåg som maskerader, löptävlingar, kalas och fika för både barn och vuxna.

Material du kan använda för att fira

Till förskolans dag har vi tagit fram en affischmall som ni själva kan fylla i för att berätta hur ni kommer fira på er arbetsplats. Vi kommer också att ta fram bilder som kan delas i sociala medier för att uppmärksamma dagen. Det materialet kommer finnas här på sidan inom kort.

Så har förskolans dag uppmärksammats tidigare

Bilder från firandet 2017

Facebookevenemang med fler bilder och inspiration från firandet 2017.

Förskolans dag uppmärksammades på busslinje 5

Ett år uppmärksammade Lärarförbundet i Malmö Förskolans dag genom att se till att denna film rullade på busslinje 5. En film om verksamhetens viktiga betydelse och om vilka krav Lärarförbundet ställer för fortsatta satsningar på förskolan.

Rapport: Lyssna på förskollärarna!

I september 2017 presenterade Lärarförbundet en ny rapport som sätter fokus på förskollärares arbetssituation. Det blir tydligt att förutsättningarna behöver bli bättre med mindre barngrupper, att förskollärares kompetens behöver tas tillvara - och att vi behöver bli fler!

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här