Lärarförbundet
Vår medlemsservice Lärarförbundet Kontakt håller extraöppet till kl.19.00 för frågor som rör facklig vägledning →
Bli medlem

Förskolans dag

Väldigt många är nöjda med förskolan vi har i Sverige. Det måste vi förstås fira! Förskolans dag firas den tredje torsdagen i maj varje år av barn och vuxna för att synliggöra förskolan och dess verksamhet. Nästa år, 2020, äger förskolans dag rum 14 maj.

På förskolor runt om i landet brukar Förskolans dag firas i form av roliga upptåg som maskerader, löptävlingar, kalas och fika för både barn och vuxna.

Material du kan använda för att fira

Till Förskolans dag kan ni ta del av affischer, flyers och delningsmaterial för Facebook och Instagram som ni kan sprida för att uppmärksamma det viktiga arbete ni gör på förskolorna. Årets upplaga av materialet kommer inom kort finnas som nedladdningsbara bilagor i högerspalten här på sidan.

Så har förskolans dag uppmärksammats tidigare

Bilder från firandet 2017

Facebookevenemang med fler bilder och inspiration från firandet 2017.

Förskolans dag uppmärksammades på busslinje 5

Ett år uppmärksammade Lärarförbundet i Malmö Förskolans dag genom att se till att denna film rullade på busslinje 5. En film om verksamhetens viktiga betydelse och om vilka krav Lärarförbundet ställer för fortsatta satsningar på förskolan.

Rapport: Lyssna på förskollärarna!

I september 2017 presenterade Lärarförbundet en ny rapport som sätter fokus på förskollärares arbetssituation. Det blir tydligt att förutsättningarna behöver bli bättre med mindre barngrupper, att förskollärares kompetens behöver tas tillvara - och att vi behöver bli fler!

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här