Lärarförbundet
Bli medlem

Föreläsarbanken: Ulrika Ahlqvist

Ulrika Ahlqvist är en omtyckt och efterfrågad inspirationsguide, koordinator och föreläsare. Ulrika är pedagogen som specialiserat sig på vår viktigaste råvara: Hjärnan.

Efter flera år som förskollärare och lärare valde hon att ta steget från skolvärlden till näringslivet och förverkliga sin dröm, att sprida ordet om hjärnforskning och hjälpa människor att nå sin fulla potential. Ulrika har bara det senaste året hållit över 150 föreläsningar och utbildningsdagar med tema hjärnhälsa där arbetsglädje och motivationsarbete stått högst upp på agendan och utbildningsdagar med tema hjärnhälsa där arbetsglädje och motivationsarbete stått högst upp på agendan.

Läs mer om hur du bokar Ulrika Ahlqvist


Låt din hjärna blomma – hjärnhälsa och lärande på hjärnans villkor

En glad och inspirerande föreläsning om varje människas potential, om varje människas hjärna. Det blir en rafflande resa mot en förbättrad hjärnhälsa. Vi gör banbrytande hjärnforskning till enkel och begriplig praktik. Din hjärna får tio goda vanor och en rak motorväg till mental friskvård. Nya tankar väcks med insikten om att hjärnan är fortsatt formbar, att det bildas nya hjärnceller så länge vi lever. Då behövs träning – och här får du hjälp på traven att medvetet styra din hjärna åt rätt håll.

Konsten att odla en växande hjärna – berikad lärmiljö

Här är en informativ och kreativ föreläsning om hur du vässar din omgivning och blir mer effektiv. Vi visar rätt metoder för att höja prestationen på flera plan. Människan, tekniken och rummet formar din situation på jobbet. Med rätt kunskap finns mycket att göra för att skapa en inspirerande miljö. Genom att hjärnberika arbetsplatsen kan du öka graden av samhörighet, gemenskap, trivsel och samtidig reducera stress och ohälsa. Att skapa innovativa miljöer är nyckeln till framgång. Vi hjälper er att programmera arbetsplats och läromiljö efter era specifika behov.

Gör en bra dag – arbetsglädje och epigenetik

Din passion och din livsstil formar dig, så var uppmärksam på vad du uppmärksammar. En tankeväckande och djuplodande föreläsning om hjärnans roll i historien och hur vi får den att fokusera kristallklart. Lär känna din hjärnklocka: ett starkt verktyg för att bygga en bra dag och ett bra liv. Vad lever vi i för samhälle i dag? Hur annorlunda är det mot hur våra förfäder levde? Vi blickar tillbaka i evolutionen och ser ändrade livsstilar och nya förutsättningar. Vi går igenom kemi, biologi, psykologi, historia och pedagogik. Och vad gör konst och religion egentligen med vår hjärna? Epigenetik visar att människans cellsystem justerar sig efter vanor. Därför är det extra viktigt att göra saker vi njuter av. Med hjärnans kraft kan vi programmera om våra gener.

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här