Lärarförbundet
Bli medlem

För mig som ombud

Som ombud i Lärarförbundet kan du delta i intressanta utbildningar. Är du ny i din roll, börja med att gå den grundläggande ombudsutbildningen. Därefter kan du välja att gå skyddsombudsutbildningen. För dig som vill gå vidare arrangerar Lärarförbundet utbildningen "Fackligt inflytande i arbetet".

Missa inte att det i maj sänds fyra högaktuella föreläsningar för dig som ombud på webben. Du kan även se föreläsningarna i efterhand på sidan.


Här finner du grundutbudet av utbildningar för ombud i Lärarförbundet.

Grundläggande ombudsutbildning - nya ombud

Ny som ombud? Då är det här utbildningen för dig.

Fackligt inflytande på arbetsplatsen - FIA

Det här är en kurs för dig som vill gå vidare efter en grundläggande utbildning för ombud. Målet med Lärarförbundets fackliga arbete på arbetsplatserna är att förbättra medlemmarnas villkor och skapa goda förutsättningar för att nå målen för verksamheten.

Skolledarombudsutbildning

Utbildningen för dig som är skolledare och ombud.

Skyddsombudens utbildning

Denna kurs är Lärarförbundets introduktion i arbetsmiljöarbete på arbetsplatsen och utgör tillsammans med arbetsgivarens utbildning den grund som du behöver för ditt uppdrag.

Temabanken för ditt lärande

Vad diskuterar ni på din arbetsplats? Här finns tips och inspirationsfilmer inom olika teman. Du kan använda filmerna för ditt eget lärande eller för att samla en grupp och diskutera det tillsammans.

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här