Lärarförbundet
Bli medlem

FAQ nya medlemsavgifter januari 2019

Frågor och svar om Lärarförbundets nya medlemsavgifter som gäller från 2019-01-01.

Varför ändrades avgifterna?

Lärarförbundets kongress beslutade under hösten att ändra medlemsavgifterna. Från att ha hanterat 14 olika avgiftsklasser bestämdes att det nu ska vara två stycken. Att införa två avgiftsklasser gör det tydligare och enklare att förstå vad ett medlemskap hos Lärarförbundet kostar. Utöver det sparas en stor mängd administration och medel frigörs för att istället skapa viktigt innehåll till dig som medlem. Varje krona som medlemsavgiften innebär ska användas på bästa sätt!

Vilka är avgiftsklasserna?

• 290 kronor – betalas av alla yrkesaktiva medlemmar som arbetar 75% eller mer

• 150 kronor – betalas av övriga yrkesaktiva medlemmar som arbetar 74% eller mindre

Vem påverkades?

Alla yrkesaktiva medlemmar påverkades. De flesta medlemmar som berördes fick sänkt avgift. Studenter, pensionärer eller doktorander omfattas inte av de ändrade avgifterna.

När började de nya avgifterna gälla?

Från 1:a januari 2019 började de nya avgifterna gälla.

Ni har fel uppgifter om mig. Var ändrar jag?

Om du byter jobb, är föräldraledig, går i pension eller får ändrad arbetsomfattning – kom ihåg att ändra dina uppgifter eftersom medlemsavgiften till förbundet är baserad på omfattningen av ditt arbete. Observera att din ändring av medlemsavgiften gäller från den dagen du kontaktar Lärarförbundet.

Permanenta ändringar, till exempel om du får nytt jobb, kan du göra själv på Min sida. Du som går i pension behöver däremot använda kontaktformuläret.

Är dina ändringar tillfälliga som till exempel föräldraledighet, tillfällig deltid, sjukskrivning, arbetslöshet behöver du ringa Lärarförbundet Kontakt på 0770 - 33 03 03 eller använda kontaktformuläret.

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här