Lärarförbundet
Bli medlem
Onsdag 12 maj stänger vi våra telefoner kl 12:00 välkommen att höra av dig igen måndagen 17 maj kl 09:00

Ett arbetsskadeärendes gång hos AFA Försäkringar

Här kan du se hur ett arbetsskadeärende behandlas hos AFA Försäkringar och vad du kan göra om du får avslag på din ansökan.

  1. Du anmäler en arbetsskada till AFA Försäkringar.
  2. AFA Försäkringar prövar skadan och meddelar sitt beslut. Är du inte nöjd med beslutet har du möjlighet att tillföra nya uppgifter och rätta till missförstånd.
  3. Skaderegleringen sker omgående vad gäller olycksfall och sjukdomar på ILO:s lista över arbetsskadesjukdomar. Övriga skador och sjukdomar prövas först när Försäkringskassan har beviljat livränta och godkänt arbetsskada. Färdolycksfall där någon trafikförsäkring är inblandad skaderegleras inte inom AFA Försäkringar utan i det trafikförsäkringsbolag som är aktuellt.
  4. När AFA Försäkringar avger ett slutligt ställningstagande, kan detta ändras endast av AFA Försäkringars omprövningsavdelning. En sådan begäran ska lämnas in inom sex månader efter ett slutligt ställningstagande.
  5. Är du missnöjd även med detta beslut kan ärendet tas vidare till Skiljenämnden för arbetsmarknadsförsäkringar. Detta måste göras inom preskriptionstiden som är på tio år.

Kommentarer:

Gunilla
Gunilla Wikstrand

Hej!
Jag vill bara meddela att jag har jättebra erfarenhet av AFA. Mitt ärende behandlades jättesnabbt, och jag har fått ersättning för alla utlägg jag haft hittils. Även utebliven inkomst. Toppen!

  • Skapad 2015-08-20 17:52
Jacqueline
Jacqueline Laktena

Hej!
Jag litar inte på AFA försäkringar. Jag har varit med en olycka under mitt arbete. Olyckan orsakade mycket ont och besvär. Jag nu efter ett och ett halvt år har fortfarande besvär och ändå insåg inte AFA att det var en arbetsskada trots att det hände under arbetet. Undrar hur de bedömer olyckor? Besviken även på facket för jag fick inte hjälp därifrån heller. Blir lite fundersam över faktiskt???

  • Skapad 2015-02-26 21:17

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här

Frågor & Svar