Lärarförbundet

Dina samlade medlemsförmåner

Som medlem i Lärarförbundet har du tillgång till en mängd olika medlemsförmåner. Här är hela listan:

Tidningar

Som medlem får du två tidningar, Lärarnas Tidning och Pedagogiska Magasinet, helt gratis. De ingår nämligen i ditt medlemskap. Utöver dem erbjuder vi också en mängd olika ämnes- och skolformstidningar för 22 kronor i månaden. Som student och under det första året du jobbar som ny lärare är den ämnes- och skolformstidning du väljer gratis. Vilken tidning passar just dig?

Utbildning och delade erfarenheter

För dig som är intresserad av diskussion och engagemang för läraryrket har vi medlemsaktiviteten Lärarmötet. På Lärarmötet har du möjlighet att träffa kollegor för erfarenhetsutbyte och reflekterande samtal inom aktuella ämnen för dig som är lärare.

Lärarkvällarna är föreläsningar som ger dig inspiration till en enklare, roligare och mer givande lärarvardag. De kostar dig ingenting och arrangeras i hela landet två gånger per år. Kan du inte närvara kan du följa föreläsningarna direkt på webben eller i efterhand på Lärarkanalen.

Vi erbjuder ett antal medlemsutbildningar som är helt gratis, exempelvis eller Ny lärare. Dessutom har du tillgång till rad kompetensutvecklande kurser och konferenser genom Lärarfortbildning.

Juridiskt stöd

Du som har utsatts för våld eller hot kan via vår målsägandeservice få kostnadsfritt juridiskt stöd av Lärarförbundet. Våra jurister kan medverka som målsägandebiträde under brottmålsprocessen.

Verktyg som ger koll

Vi vill förenkla din vardag som lärare och har tagit fram en rad smidiga digitala verktyg. Min Arbetstid är verktyget som ger dig koll på din arbetstid, så du inte arbetar för många timmar.

För information om din löneutveckling de senaste åren och vad andra lärare i din yrkesgrupp tjänar har vi tagit fram Min Lön. Information som kan vara mycket bra att ha när du pratar lön.

Via verktyget Min Kollega kan du fråga våra experter om yrkesfrågor, undervisning, föräldrakontakter eller yrkesetiska frågor.

Du har också möjligheten att samla ditt lärarliv i mobilen via appen Lärarschemat, som finns för nedladdning till iPhone och iPad.

Ekonomisk trygghet

För att du ska kunna känna trygghet oavsett vad som händer på arbetsmarknaden ingår Lärarförbundets inkomstförsäkring i din medlemsavgift.

Varje år missar Sveriges lärare att hämta ut miljontals kronor från kollektivavtalade försäkringar. Webbplatsen mintrygghet.se guidar dig till rätt ersättning från olika försäkringar.

Du har möjlighet att söka en mängd olika stipendier som medlem i Lärarförbundet, oavsett vilken typ av lärare du är. Ta reda på vilka stipendier du kan söka just nu.

Har du koll på ditt kollektivavtal? Vi har sammanställt allt du behöver veta om våra kollektivavtal.

Semestra utomlands eller i Sverige

Som medlem i ett av TCO förbunden får du 15% rabatt på Nordic Choice Hotels i Norden. Du får upp till 15% rabatt på alla rumstyper om du anländer fredag, lördag eller söndag på alla våra Nordic Choice Hotell i Norden. Under våra specialveckor i Sverige får du 15% rabatt under hela veckan eller perioden. Läs mer.

Elite Hotels ger dig som medlem i ett TCO förbund 25% rabatt både vardagar och helger. Ta del av erbjudandet här.

Du som medlem har rabatt på boende i stugbyn Riva del Sole i Italien. Läs mer.

Vill du hellre semestra på hemmaplan kan du till ett rabatterat pris boka ditt boende på Hotell Fjällgården i Åre.

Du har även rabatt på kryssningar med Birka Cruises, Viking Line och Tallink Silja.

Böcker och tidskrifter

För den vetgirige: Prenumerera på det webbaserade uppslagsverket Nationalencyklopedin till specialpris!

Läs magasinet Fokus, Sveriges enda renodlade nyhetsmagasin, till ett rabatterat pris. Du kan också välja att provläsa fyra nummer gratis.

Lån, försäkringar, pensionssparande

Behöver du ett lån? Slipp jobbiga förhandlingar med banken. Lärarförbundet erbjuder dig som medlem förmånliga lån via Danske Bank eller SEB. Läs mer om medlemslån.

Svenska Lärarfonder erbjuder medlemmar ett bra sparalternativ för pensionen. Spara i fonder med låga avgifter och bra förvaltning.

Lärarförsäkringar erbjuder nya medlemmar ett grundläggande försäkringsskydd, de tre första månaderna är gratis!

Byt lägenhet eller brevväxla med kollegor i Frankrike

Du har möjligheten att genom det franska lärarfacket byta lägenhet med kollegor i Frankrike och Frankrikes utomeuropeiska områden, Franska Guyana, Guadeloupe, Martinique, Réunion och Franska Polynesien. Läs mer och ansök.

Övrigt

Undrar du över något? De allra flesta frågor finns det svar till på vår webbplats. Om svaret inte finns - ställ en fråga så får du snabbt svar från våra experter.


Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här