Lärarförbundet
Bli medlem

Chatt för kongressombud

Måndagen den 29 september kunde kongressombud ställa frågor kring kongressen och kongressens digitala system. Läs alla frågor och svar i efterhand.

Här är frågorna och svaren från första chattomgången.

Johan Tufvesson: Välkommen till chatten för dig som är kongressombud. Vi har fått några frågor i förväg som vi börjar med att besvara. Ställ din fråga här på chatten.

Per-Arne Häll: Funderar kring rekommendationen att sprida den fackliga tiden på fler personer i avdelningen? Berör det alla? Jag, som ordförande, förhandlare och huvudskyddsombud, sitter ensam på 35% av avdelningens tid. Det låter mycket, men den faktiska tiden är 7 tim/vecka. Om jag inte kan få ut en lektionsfri dag i veckan för dessa uppgifter vet jag inte hur vi ska hitta någon annan som kan tänkas göra det istället.

Johan Tufvesson: Hej Per-Arne. Det här är en fråga som passar bäst i Kongressen diskussionsforum. Gör ett inlägg och sätt ämnesetiketten Stadgar

Elisabet: Kan vi i lokalavdelningen på något sätt se alla våra tidigare nomineringar? I så fall var?
Tobias Gustafsson: Ja, i Förbundsnätet går du till Kongress 2014 och sedan i högermenyn hittar du Ny nomineringsperiod (11/9 - 22/9). Där hittar du era tidigare nomineringar.

Johan Tufvesson: Vi som sitter i chatten idag är några av de tjänstemän som jobbar med kongressen. Martin Carlstedt, ombudsman, Ingrid Lingren Andrén, ombudsman Katarina Frisk, projektansvarig för kongressen, Anna-Carin Sjöberg, adminstratör för kongressen, Johan Tufvesson, kommunikationsansvarig för kongressen och Tobias Gustafsson, webbansvarig.

Inger Sundberg: Har anmält mig för konto, men får ingen återkoppling till min e-post. Kan således inte komma med i chatten/yrkanden
Tobias Gustafsson: Hej Inger, vi hade tyvärr problem med inbjudan. Det är nu åtgärdat och en ny inbjudan gick ut idag. Jag kan nu se att du är inne i diskussionsforumet. För dig som ännu inte prövat att gå in, titta i din inbox så borde det finnas en inbjudan idag. Avsändare till inbjudan är Yammer.

Lotta Söderström: Hittar inte yrkandefunktionen.
Tobias Gustafsson: Yrkanden gör du i kongressens mötessystem. I mötessystemet kan du lägga yrkanden på följande dagordningspunkter; Arbetsordning (§10), Verksamhetsinriktning (§16.1), Stadgar (§17.1), Budget (§18.1). Välj den dagordningspunkt där du vill göra ett yrkande, klicka på Yrkanden och välj Skapa nytt yrkande. Sedan skriver du in ditt yrkande och väljer en lämplig rubrik. Gäller ditt yrkande stadgar välj även rätt paragraf och moment, gäller ditt yrkande verksamhetsinriktning välj del. När du befinner dig i diskussionsforumet hittar du en länk till kongressens mötessystem till höger under Nätverksresurser.

Rose-Marie Caldehed: Hej! När jag kollar på instruktionsfilmerna ska man ha fått en länk så att man ska kunna använda "easyread". Har letat överallt, men hittar ingen. Min kollega har samma problem - har vi missuppfattat? För visst är det så att man ska kunna göra egna anteckningar i kongressmaterialet? Hälsningar Rose-Marie

Tobias Gustafsson: Hej! Här är länken till mötessystemet EasyMeet, det går bra att göra anteckningar på de dokument som ligger under respektive dagordningspunkt i mötessystemet. Sedan sparas ett nytt dokument som innehåller dina anteckningar. Det ligger under rubriken Redigerade dokument.

Johan Tufvesson: Tack för idag. Vi återkommer senare med en ny chatt.

Kommentarer:

Christina
Christina Grewell

Jag är kongressombud med kan inte läsa chatten. Forbidden acess säger det bara...

  • Skapad 2014-09-19 11:39
Christina

Om Christina Grewell

Jag är doktorand i pedagogik vid institutionen för utbildningsvetenskap vid Mittuniversitetet. Mitt forskningsområde är fysiska lärmiljöer, didaktik och lärande i fritidshem. Min bakgrund är dels som grundskollärare och speciallärare inom åk 4-6 och dels som universitetsadjunkt vid lärarutbildningarna vid Mittuniversitetet. Jag har också arbetat facklig som ordförande för Lärarförbundet Örnsköldsvik mellan åren 2011-2016.

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här