Lärarförbundet
Bli medlem

Cecilia: Engagemang är viktigt när jag söker kandidater

– Det är viktigt att dela Lärarförbundets värderingar och att känna för hjärtefrågorna, menar Cecilia Nilsson Lundin, HR-specialist.

– Det är viktigt att dela Lärarförbundets värderingar och att känna för hjärtefrågorna, menar Cecilia Nilsson Lundin, HR-specialist.

– Syns engagemanget blir jag riktigt nyfiken. Det är en förutsättning för att kunna göra ett bra jobb för Lärarförbundet. Det säger HR-specialisten Cecilia Nilsson Lundin. Det är oftast henne man träffar när man blir kallad till anställningsintervju på Lärarförbundet.

I sitt arbete använder Cecilia och hennes HR-kollegor kompetensbaserad intervjuteknik. Det innebär att kandidaten får ge exempel på hur hen har agerat i arbetssituationer tidigare.

Går inte på magkänsla

– När vi har matchat kravprofilen mot kandidatens utbildningsnivå, yrkeserfarenheter och kunskaper använder vi oss av kompetensbaserad intervjuteknik. Den har hög validitet i forskningen och den gör att vi inte går på ”magkänsla”, utan att vi på ett systematiskt sätt hittar rätt kandidat.

Medarbetare är hängivna

Det är viktigt att dela Lärarförbundets värderingar och att känna för hjärtefrågorna, menar Cecilia.
– Jag har arbetat här i ett antal år, först som HR-assistent och nu som HR-specialist. Det är lätt att bli inspirerad av uppdraget som Lärarförbundet har. Skolan är en avgörande fråga för Sveriges framtid. Vi brukar säga att allt börjar med bra lärare och därför ska lärare ha bra löner och villkor, säger hon och fortsätter.
– Här är medarbetarna hängivna oavsett om de har medlemskontakt eller inte. Det sitter liksom i väggarna att vi är stolta över vårt uppdrag.

Alla nya får en mentor

Det är viktigt att nya medarbetare ska känna sig trygga och snabbt komma in i arbetet.
– Vi satsar mycket på introduktionen. Varje ny medarbetare får en mentor eller handledare. Första året ser vi som ett introduktionsår där den nya medarbetaren får besöka regionkontor och gå flertalet utbildningar. Vi försöker stärka upp den nya medarbetarens nätverk genom att anordna träffar.
– Medarbetaren får också utvärdera introduktionsåret så att vi hela tiden kan förbättra introduktionen.

Råd inför intervju på Lärarförbundet

Hur ska man då bäst förbereda sig inför en anställningsintervju?
– Tänk igenom vilka situationer du har hamnat i tidigare. Hur har du hanterat konflikter? När tog du ett initiativ och hur blev resultatet? Ge exempel på det. Läs på om Lärarförbundet, rikta din ansökan hit. Ett engagemang syns igenom och det fångar min uppmärksamhet.
– Vi utannonserar alla våra lediga tjänster på LinkedIn och här under rubriken "Lediga jobb".

  • Skapad 2015-08-07
Frågor & Svar