Lärarförbundet
Bli medlem

Bra att tänka på under sommaren för dig som är lärare

Ersättning under semestern, sjuk under sommaren, snart examen? Här får du svar på dina frågor! Vi, Lärarnas a-kassa och Lärarförsäkringar är tillgängliga för dig under hela sommaren.

Ersättning under semestern

Den ersättning du får under din semester eller ferie beror på anställningsform och kollektivavtal. Läs mer om vad som gäller för just dig på sidan Ersättning under semester och ferie.

Så lång ledighet har du rätt till

Semester, ledighet, ferie... Kärt barn har många namn. Din semester är både lagstadgad och en del av det kollektivavtal du omfattas av. Ta reda på hur många lediga dagar du har rätt till.

Sjuk under sommaren

Skulle du ha oturen att bli sjuk under semestern är det viktigt att du meddelar din arbetsgivare. Du har nämligen rätt att ha semester när du är frisk. På sidan Sjuk under sommaren kan du läsa om vad som gäller för just dig.

Om olyckan är framme

Har du en olycksfallsförsäkring via jobbet gäller den enbart när olycka skett på arbetstid eller vid resa till och från arbetet. Har du egen privat olycksfallsförsäkring gäller den. Du når Lärarförsäkringar, som ägs av bland annat Lärarförbundet, på 0771-21 09 09 och på www.lararforsakringar.se.

Ferielön påverkar din rätt till ersättning

Kommer du att bli arbetslös efter att ha arbetat i skolan? Då kan din rätt till ersättning från a-kassan påverkas av hur ditt anställningsavtal ser ut. Här kan du läsa mer ferielön och a-kassa.

Lärarnas a-kassa ger dig svar

Har du frågor om arbetsgivarintyg eller att tidrapportera? Kontakta Lärarnas a-kassa så hjälper de dig! Ditt medlemskap hos Lärarnas a-kassa är ett annat än det du har hos oss. Gå med i Lärarnas a-kassa för att tryggt försäkra din inkomst hela ditt yrkesliv.

Kontakta Lärarnas a-kassa i Mina sidor, e-tjänsten för ersättning.

Byta arbetsgivare

Om du vill avsluta din tillsvidareanställning, för att börja ett nytt jobb inför höstterminen, har du normalt sett en uppsägningstid. Det regleras det i vilket avtal du omfattas av. Att byta arbetsgivare är för övrigt ett utmärkt tillfälle att höja din lön!


Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här