Lärarförbundet
VIKTIG INFORMATION OM FAKTUROR
Månadsfakturor och påminnelser har på grund av tekniska problem inte gått i väg i tid. Vi ber om ursäkt för det som hänt och gör allt vi kan för att rätta till felen.
Du behöver inte höra av dig till oss. Fakturan skickas så snart det är möjligt och förseningen kommer inte påverka ditt medlemskap eller din försäkring. Läs mer →
Bli medlem

Årets skolbibliotek

Priset "årets skolbibliotek" uppmärksammar goda exempel på skolbiblioteksverksamhet i Sverige. Läroplanen förutsätter välutrustade och professionellt bemannade skolbibliotek och den nya skollagen som infördes 2011 slår fast att alla elever ska ha tillgång till skolbibliotek.

Årets skolbibliotek delas ut av Nationella skolbiblioteksgruppen, som består av representanter från de flesta aktörer inom skola och bibliotek - däribland Lärarförbundet - inklusive författarorganisationer.

Vem som helst kan föreslå ett grundskole-, gymnasie- eller folkhögskolebibliotek. Givetvis kan även integrerade skolbibliotek föreslås.

Nominerade presenteras på Bokmässan

Av de inkomna förslagen väljer juryn sedan ut tre skolors bibliotek som blir officiellt nominerade. De nominerade skolbiblioteken offentliggörs på Bok-och biblioteksmässan i Göteborg.

Utdelning på Skolforum

Bland de tre nominerade väljer sedan juryn årets skolbibliotek och utmärkelsen delas ut på Skolforum på Stockholmsmässan.

Du kan nominera

När nomineringsprocessen pågår kan du via Nationella skolbiblioteksgruppen skicka in din nominering genom att mejla en blankett till aretsskolbibliotek@gmail.com.

Tidigare vinnare

2015: Hjulstaskolan i Linköping

2014: Centrumskolan i Växjö

2013: Celsiusskolan i Uppsala

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här