Lärarförbundet
VIKTIG INFORMATION OM FAKTUROR
Månadsfakturor och påminnelser har på grund av tekniska problem inte gått i väg i tid. Vi ber om ursäkt för det som hänt och gör allt vi kan för att rätta till felen.
Du behöver inte höra av dig till oss. Fakturan skickas så snart det är möjligt och förseningen kommer inte påverka ditt medlemskap eller din försäkring. Läs mer →
Bli medlem

Ann-Charlotte Gavelin Rydman omvald ordförande för Sveriges största skolledarorganisation

Lärarförbundet Skolledare är Sveriges största organisation för skolledare med 6 600 arbetande chefer i skolor och förskolor. Under gårdagens Skolledarmöte valdes Ann-Charlotte Gavelin Rydman som ordförande för de nästkommande fyra åren.

- Jag är naturligtvis mycket hedrad av att ha fått nytt förtroende. Det känns bra att ha mina kollegor i ryggen när jag ska stå längst fram i organisationen. Men jag är så klart också medveten om det stora ansvar det innebär att leda Sveriges största skolledarorganisation. Många av våra medlemmar är engagerade och nu krävs att jag och styrelsen gör allt vi kan för att ta tillvara på engagemanget och föra skolledarnas frågor framåt, säger Ann-Charlotte Gavelin Rydman.

Lärarförbundet Skolledare är en egen del inom Lärarförbundet. Lärarförbundet Skolledares högsta beslutande organ är Skolledarmötet, ett möte som motsvarar en kongress. På Skolledarmötet bestäms verksamhet för mandatperioden och en nya nationell styrelse väljs. Organisationen finns både i lokalt och nationellt.

De kommande fyra åren kommer att handla mycket om förutsättningar för skolan och för ledarskapet, lön och arbetsmiljö.

- Lön och bättre förutsättningar står alltid högt upp på dagordningen. Det handlar om en lön som speglar det stora ansvaret och förutsättningar för att kunna vara pedagogiska ledare och för att kunna göra den bästa skolan för alla lärare och elever. Arbetsmiljöfrågan har också blivit en allt viktigare fråga för skolans chefer. Fler måste vilja bli skolledare och vilja stanna kvar på sina arbetsplatser, säger Ann-Charlotte Gavelin Rydman.


Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här