Lärarförbundet
Bli medlem

Gå med i Lärarnas a-kassa

Medlemskapet i Lärarnas a-kassa ger dig tillgång till vår inkomstförsäkring. Gå därför med i Lärarnas a-kassa så snart du jobbat med något. Genom medlemskapet får du mycket trygghet till en väldigt låg kostnad.

Inkomstförsäkringen kräver medlemskap i a-kassan

Det är genom a-kassan som du försäkrar din inkomst. För att inkomstförsäkringen genom oss ska gälla krävs det att du är med i a-kassan.

Gå med i Lärarnas a-kassa

Ansök om medlemskap direkt på Lärarnas a-kassas webbplats. Där kan du också läsa mer om hur de jobbar för dig. Tänk på att för att få ut mesta möjliga av din försäkring ska du gå med så snart du fått ditt första jobb, även om det bara är en timanställning.

Avgift till Lärarnas a-kassa

Avgiften för medlemskapet i Lärarnas a-kassa är samma för alla, 110 kronor per månad. Den påverkas inte av om du är med i facket, studerar, arbetar eller är arbetslös.

Kommentarer:

Marie
Marie Buhr

jag ringde akassan för att kolla att jag är medlem i akassan eftersom jag blir utskriven från kommunals akassa sista oktober. I brevet med beslutet från kommunal stod att jag ansökt om urträde sista september men att de beslutade att jag skulle vara med till sista oktober. Själv var jag inne i september tror jag och ansökte om medlemskap till facket. Nåväl...i telefonen kunde hen som svarade inte se mig...men hon uppmanade att gå in och söka medlemskap i akassan. Jag gjorde så men då fick jag upp ett meddelande att jag ansökt om medlemskap. Nu sätter jag mitt hopp till att jag blir medlem från 1 november så jag inte får något glapp i medlemskapet i akassan ifall jag blir arbetslös.
jag som skriver är medlem Marie BUhr
6012281165
(loggade in mig med bank ID så ni kanske ser dett iaf)
allt gott, meddela mig gärna på min epost som är;
marie.buhr@yahoo.se
eller
marie.buhr@hola.se

  • Skapad 2018-10-26 17:34
Anonym
Anonym

Hur avslutar jag medlemsskapet i A-kassan? Har sökt länge nu fram o tillbaka på hemsidan!

  • Skapad 2018-06-17 08:57
Sanna
Sanna Carlheimer
Svar till Anonym

Hej!

Här hittar du information om hur du kan avsluta ditt medlemskap: https://lararnasakassa.se/medlemskap/ditt-medlemskap/avsluta-medlemskap/

Hälsningar Sanna Carlheimer, kommunikatör

  • Skapad 2018-07-12 06:48
Åsa
Åsa Larsson

Kommentaren har tagits bort...

  • Skapad 2017-03-14 08:27
Åsa

Om Åsa Larsson

Jag är 45 år och har varit verksam förskollärare i 25 av dem, mestadels i förskoleklass. Jag är yrkesverksam i Söderhamn, en liten pärla längs hälsingekusten.
För mig har människors välmående alltid legat varmt om hjärtat. Att må bra är den elementära grunden för goda resultat, i privat-och yrkesliv. När jag så blev invald i Lärarförbundets lokalstyrelse i Söderhamn och posten som huvudskyddsombud blinkade ledigt, var valet enkelt för mig. Att träffa människor i olika situationer och i olika forum ger mig en oerhört stor utvecklingspotential.

Omara
Omara Leicea Perez

Jag heter Omara Leicea och Jag fick en blanketter via post och jag vet inte var kan jag skickar det. Blanketter är som här: Lärarnas A-Kassa Ansökan om medlemskap nummer är 1380081202.

  • Skapad 2017-01-26 22:18

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här