Lärarförbundet
VIKTIG INFORMATION OM FAKTUROR
Månadsfakturor och påminnelser har på grund av tekniska problem inte gått i väg i tid. Vi ber om ursäkt för det som hänt och gör allt vi kan för att rätta till felen.
Du behöver inte höra av dig till oss. Fakturan skickas så snart det är möjligt och förseningen kommer inte påverka ditt medlemskap eller din försäkring. Läs mer →
Bli medlem

2016 års lönestatistik för lärare i kommuner klar

Nu är 2016 års lönestatistik för kommunalt anställda medlemmar klar. Använd vårt verktyg "Min lön" för att ta del av statistiken och jämför din lön med andras.

Lönestatistiken för Lärarförbundets olika avtalsområden publiceras en gång per år. Nu är statistiken för lärare inom kommuner och landsting, klar.

Du som är medlem i Lärarförbundet kan se din lön och jämföra med vad andra inom din yrkesgrupp tjänar. Logga in på verktyget "Min lön" för att ta del av statistiken. För att få tillgång måste du först ha ett konto här på webbplatsen.

Lärarlönelyftet

De ordinarie löneöversynerna för medlemmar anställda inom kommuner gäller från den 1 april. Under hösten 2016 infördes Lärarlönelyftet, den ersättningen ingår i statistiken som redovisas. Även ersättning för karriärtjänster ingår i statistikunderlaget.

Din avdelning kan ha ytterligare information

Lönestatistiken i Min lön är nu uppdaterad med siffror från november 2016. Du kan också kontakta din avdelning. De kan ha ytterligare underlag och information som du kan ha nytta av inför lönesamtalet eller om du ska börja på ett nytt jobb.

Tips inför lönesamtalet

En viktig anledning till att logga in på Lärarförbundets lönestatistik är att förbereda dig inför ditt lönesamtal. Här hittar du ett korrekt underlag som visar hur lönestrukturen faktiskt ser ut. Du kan också läsa våra tips inför ditt lönesamtal.

Åtta tips inför ditt lönesamtal

Byta lärarjobb

Ska du byta jobb? Det är bra tillfälle att förhandla om en högre lön. Använd den nya lönestatistiken som grund och prata med oss på Lärarförbundet om du behöver stöd i din löneförhandling.

För dig som är nyexad lärarstudent

Lärarförbundet reder ut begreppen och ger dig de bästa tipsen på din resa när du ska ut i arbetslivet. Självklart är du värd en riktigt bra lön. Kom ihåg att din lön sätts individuellt, det finns inget som heter "ingångslöner".

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här