Lärarförbundet
Bli medlem

Lönestatistik i Min lön - verktyget som ger dig stöd när du pratar lön

Visst vore det bra att veta din löneutveckling de senaste åren och vad andra lärare i din yrkesgrupp tjänar? Det är en lätt match om du är medlem i Lärarförbundet. Logga in på verktyget "Min lön" så får du koll på lärares och skolledares lönestatistik.

I webbverktyget Min lön kan du ta del av ditt löneläge och din individuella löneutveckling för att få stöd i dialogen med din arbetsgivare. Är du medlem i Lärarförbundet och har skapat ett konto på här på webbplatsen på kan du använda "Min lön". Du kan använda den oavsett om du är förskollärare, fritidspedagog, grundskollärare, gymnasielärare, skolledare eller har en annan befattning inom skolan. Vi har uppgifter om lärarlöner för alla lärargrupper.

Börja använda Min lön direkt - eller få ett smakprov nedan.

Jämför månadslöner inom din yrkesgrupp

Min lön - månadslön för yrkesgrupp

I"Min lön" ser du din lön jämfört med andra i din kommun eller region. Det är löner motsvarande heltid som visas i diagrammet.

Följ din egen löneutveckling

Min lön - din löneutveckling med rubriker landskap

Du kan se din egen löneutveckling i kronor och procent under de senaste åren. Den övre procentsiffran visar din löneutveckling jämfört med föregående året.

Jämför heltidslöner hos olika arbetsgivare

Min lön - lönestatistik per arbetsgivare

Få bästa möjliga överblick över ditt läge genom att jämföra lönestatistik för olika arbetsgivare, yrken och åldersgrupper. Om statistiken

Så kan du gå vidare

Om din ambition är att komma högre i lönebilden, ställ frågan till din arbetsgivare - jag vill komma till XX nivå, hur gör jag för att komma dit? Vad förväntas av mig för att få XX i lön?

Vill du få en mer komplett bild med mer aktuell information eller få ytterligare tips om hur du förbereder dig inför lönesamtalet- hör av dig till din avdelning.

  • Skapad 2014-09-18
  • Uppdaterad 2016-04-26
Frågor & Svar