Lärarförbundet
Bli medlem

Lönestatistik i Min lön - verktyget som ger dig stöd när du pratar lön

Visst vore det bra att veta din löneutveckling de senaste åren och vad andra lärare i din yrkesgrupp tjänar? Det är en lätt match om du är medlem i Lärarförbundet. Logga in på verktyget "Min lön" så får du koll på lärares och skolledares lönestatistik.

I webbverktyget Min lön kan du ta del av ditt löneläge och din individuella löneutveckling för att få stöd i dialogen med din arbetsgivare. Är du medlem i Lärarförbundet och har skapat ett konto på här på webbplatsen på kan du använda "Min lön". Du kan använda den oavsett om du är förskollärare, fritidspedagog, grundskollärare, gymnasielärare, skolledare eller har en annan befattning inom skolan. Vi har uppgifter om lärarlöner för alla lärargrupper.

Börja använda Min lön direkt - eller få ett smakprov nedan.

Jämför månadslöner inom din yrkesgrupp

Min lön - månadslön för yrkesgrupp

I"Min lön" ser du din lön jämfört med andra i din kommun eller region. Det är löner motsvarande heltid som visas i diagrammet.

Följ din egen löneutveckling

Min lön - din löneutveckling med rubriker landskap

Du kan se din egen löneutveckling i kronor och procent under de senaste åren. Den övre procentsiffran visar din löneutveckling jämfört med föregående året.

Jämför heltidslöner hos olika arbetsgivare

Min lön - lönestatistik per arbetsgivare

Få bästa möjliga överblick över ditt läge genom att jämföra lönestatistik för olika arbetsgivare, yrken och åldersgrupper. Om statistiken

Så kan du gå vidare

Om din ambition är att komma högre i lönebilden, ställ frågan till din arbetsgivare - jag vill komma till XX nivå, hur gör jag för att komma dit? Vad förväntas av mig för att få XX i lön?

Vill du få en mer komplett bild med mer aktuell information eller få ytterligare tips om hur du förbereder dig inför lönesamtalet- hör av dig till din avdelning.

Kommentarer:

Anonym
Anonym

Önskar att det fördes in statistik för den lön man fått, i alla fall för föregående år, så att det finns något att jämföra med till nästkommande år. Annars är det inte så mycket att använda tycker jag. Svårt att se på statistik som inte är färsk.

  • Skapad 2016-04-08 21:53
Jenny
Jenny Bandhede

Här låter det ju som att alla kan använda verktygen, men jag har förstått det som att Pacta inte har med i avtalet att rapportera in löner så här?
Hur som helst så kan jag och mina kollegor inte använda verktyget eftersom det alltså inte finns uppgifter inrapporterade för oss.

  • Skapad 2015-06-02 20:14
Jenny

Om Jenny Bandhede

Ledamot i Uddevalla lokalavdelning med uppdrag som huvudskyddsombud och regionalt skyddsombud. Jobbar mycket med arbetsmiljöfrågor.
Legitimerad förskollärare med särskilt intresse för naturvetenskap, matte, språk och musik.
Arbetar numera i kommunal förskola efter flera år som anställd i enskild verksamhet.

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här

Frågor & Svar