Toppbilder temasidor  3
Senast uppdaterad

2020-02-06

Information till dig som jobbar inom privat, ideell eller statlig verksamhet

Lärarförbundet gör om sin organisation för att bli ännu bättre för dig som jobbar inom fristående verksamhet. Förändringen är genomförd från och med 1 juli 2020. Här samlar vi aktuell information!

Nyhet: Välkommen på Friståenderåd

En viktig del i det fackliga arbetet inom fristående är Friståenderåden. Råden jobbar både regionalt och nationellt och syftar till att ta tillvara de erfarenheter och intressen som finns bland våra medlemmar inom fristående verksamhet i Riksorganisationen. Läs mer och anmäl dig här

Svaren på de vanligaste frågorna

  • Hur kommer jag att märka av förändringen?
  • Behöver jag göra någonting?
  • Vem kontaktar jag om jag behöver hjälp?

Missa inte våra nyhetsbrev

Har ni ombud? Om inte, utse ett!

Bilder till temasida  13

Som alltid är det förstå bra att ha ombud. Varför då tänker du? Med ett eller flera ombud får ni genast mer insyn och större inflytande!

Så fungerar en klubb

Jarnafriskolapng

Att bilda klubb på arbetsplatsen är också något vi vill passa på att lyfta fram. Då kan vi sätta ännu större tryck tillsammans! Fundera på om det är något för er.

Har du frågor?

Tillsammans får vi rätt saker att hända! Har du frågor du inte fått svar på här? Vänd dig till avdelningen i den kommun du jobbar eller hör av dig till Lärarförbundet Kontakt på 0770-33 03 03.

Aktuellt om avtalsrörelsen 2020

Praktisk avtalsinformation till ombud och klubbar om avtalsrörelsen, ny organisering fristående sektor, samt om lönerevisionen 2020. Läs mer här

Arbetsplatsdialog: Nya möjligheter på gång!

I nya organisationen lyfter vi fram vikten av att ha ombud och möjligheten att till exempel bilda en klubb på arbetsplatsen. Hur vill ni ha det? Det hoppas vi att du och kollegorna vill prata om. I 3 enkla steg får ni koll på förändringen och kan kicka igång diskussionerna.

Diskutera över en fika! Beställ en fikacheck på 100 kronor! Skicka ett mejl till internservice@lararforbundet.se med titeln ”Fikacheck friståendedialog”. Skriv ditt namn och adress i mejlet!

Mer info till ombud och klubbar

Här samlar vi information och nyheter för ombud och klubbar inom privata, ideella och statliga verksamheter som tillhör den nya riksorganisationen. Läs mer här