Senast uppdaterad

2020-02-06

Information till dig som jobbar inom privat, ideell eller statlig verksamhet

Lärarförbundet har gjort om sin organisation för att bli ännu bättre för dig som jobbar inom fristående verksamhet. Förändringen är genomförd från och med 1 juli 2020. Här samlar vi aktuell information!

Svaren på de vanligaste frågorna

  • Vad betyder friståendeorganisationen för mig som medlem?
  • Vem kontaktar jag om jag behöver hjälp?

Nyheter för medlemmar, ombud och klubbar inom fristående

Här hittar du nyheter för medlemmar, ombud och klubbar inom privata, ideella och statliga verksamheter som tillhör den nya riksorganisationen. Läs mer här

Missa inte våra nyhetsbrev

Vi skickar regelbundet ut information till via mejl till medlemmar inom fristående. Här hittar du några av våra senaste nyhetsbrev:

Får du inte våra nyhetsbrev? Gå in på MinSida och kontrollera att vi har rätt mejladress och arbetsgivare registrerad.

Så utser ni ett ombud

Som alltid är det förstå bra att ha ombud. Varför då tänker du? Med ett eller flera ombud får ni genast mer insyn och större inflytande!

Så bildar ni en klubb

Att bilda klubb på arbetsplatsen är också något vi vill passa på att lyfta fram. Då kan vi sätta ännu större tryck tillsammans! Fundera på om det är något för er.

Fackligt arbete inom fristående

Här hittar du mer information om vad som gäller för fackligt arbete inom fristående

Våra kollektivavtal och nyheter om avtalsrörelsen 2020

Här kan du se vilka kollektivavtal Lärarförbundet har tecknat samt vilka avtal som är klara Läs mer här

Arbetsplatsdialog: Nya möjligheter på gång!

I nya organisationen lyfter vi fram vikten av att ha ombud och möjligheten att till exempel bilda en klubb på arbetsplatsen. Hur vill ni ha det? Det hoppas vi att du och kollegorna vill prata om. I 3 enkla steg får ni koll på förändringen och kan kicka igång diskussionerna.

Diskutera över en fika! Beställ en fikacheck på 100 kronor! Skicka ett mejl till internservice@lararforbundet.se med titeln ”Fikacheck friståendedialog”. Skriv ditt namn och adress i mejlet!

Information om upphovsrätt för lärare på universitet och högskolor

För lärare på universitet och högskolor gäller särskilda regler för upphovsrätt av det material du skapar och använder i undervisningen. Läs mer här