Sk rmklipp 2016 06 28 18.37
Senast uppdaterad

2017-11-14

Vi är lärare

Att vara lärare är att tro på framtiden, sig själv och andra. Att vara lärare är att del av någonting större. Vi är olika men vi arbetar för samma sak. Dela, sprid och var med och bredda och fördjupa bilden av hur det är att vara lärare.

Sprid bilden av världens viktigaste yrke

Initiativet #viärlärare, tar upp och beskriver olika delar av att vara lärare genom att lärare och skolledare med egna ord berättar om sitt jobb och sin vardag under hashtaggen #viärlärare på sociala medier.

Vi hoppas att du vill vara med och dela, sprida, bredda och fördjupa bilden av hur det är att vara lärare och skolledare. Därför undrar vi om du vill skicka in ditt svar på frågan “Vilket är ditt starkaste minne från ditt yrkesliv som lärare/skolledare?” till oss på Lärarförbundet.

Du kan göra det på olika sätt:

1. Spela in en kort film med svaret och skicka till oss (på julia.karlsson@lararforbundet.se) så gör vi ett inlägg som du kan dela vidare och som kan spridas i Lärarförbundets kanaler. Nedan ser du ett exempel på hur din film skulle kunna se ut - svårare än så behöver det inte vara.

Om du inte är pepp på att just spela in en film finns det även andra sätt att delta i kampanjen:

2. Skicka in foto på dig + ditt svar på frågan till oss (på julia.karlsson@lararforbundet.se) så gör vi ett inlägg som du kan dela vidare och som kan spridas i Lärarförbundets kanaler.

3. Skicka in ditt svar i form av ett citat till oss (på julia.karlsson@lararforbundet.se) så gör vi ett inlägg som du kan dela vidare och som kan spridas i Lärarförbundets kanaler.

Här kan du se allt som delats i olika kanaler.

För dig som inte är sugen på att göra eget material är det fritt fram att dela någon av bilderna nedan. Bara genom ett enkelt klick på dela-knappen hjälper du till att bredda bilden och låter fler veta vad det innebär att ha dessa fantastiska yrken!

Citat 5ny

Dela bilden
Filmcitat 2

Bild från filmen - dela i dina sociala kanaler!

Dela bilden
Filmcitat 3

Bild från filmen - dela i dina sociala kanaler!

Citat cecilia rahbek nohr

Citat från förtroendevalda bakom filmen - dela i dina sociala kanaler!

Dela bilden

Lärarförbundets vision

Vi lärare är Lärarförbundet. Vår vision är att alla lärare ska enas i ett förbund. För det är ju så att vi delar en och samma uppgift oavsett var i skolväsendet man arbetar, att utveckla och stärka varje elev och att arbeta med barnens och elevernas lärande.

Filmen Vi är lärare bygger på ett arbete som lärare med förtroendeuppdrag i Lärarförbundet har gjort. Genom deras personliga berättelser kring läraryrket och varför Sveriges lärare och skolledare bör vara med i samma förbund har filmen vuxit fram.