Senast uppdaterad

2022-06-14

Vad skapar utbildning i världsklass?

Varför är det alltid samma länder som rankas högst i internationella kunskapsmätningar? Vad betyder det för svensk skola? Onsdag den 26 oktober kommer Lucy Crehan berätta om vad som skapar ett lyckat skolsystem.

Lucy Crehan var en vanlig lärare i en förort till London när hon tröttnade på förutsättningarna för sitt arbete och bestämde sig för att ta reda på sanningen bakom världens mest lyckade skolsystem, och göra det konkret och verkligt för alla, bortom statistik och grafer.

Följ med när hon tar oss med på sin upptäcktsresa till några av de länder som ligger i topp i PISA-undersökningen; Finland, Japan, Singapore, Shanghai och Kanada. I främmande kulturer och avlägsna klassrum – inackorderad hos lärarna som undervisar där – började hon hitta förklaringar till vissa länders framgångar i internationella kunskapsmätningar.

Lucy Crehan är en brittisk pedagog och utbildad gymnasielärare i naturvetenskap och psykologi, och har studerat psykologi och filosofi vid Oxford University. Hon är verksam som forskare och utbildningskonsult och har bland annat haft uppdrag för UNESCO. Hon föreläser internationellt om sin forskning samt agerar rådgivare åt utländska regeringar om utbildningsreformer.

Cleverlands

På ett intressant och spännande sätt kommer Lucy berätta om sina erfarenheter och upptäckter och identifierar bland annat fem grundläggande principer för ett lyckat skolsystem – som att bland annat ställa samma krav på alla barn genom att ha blandade kompetensnivåer i klassrummet.

Hennes slutsatser har överraskat och inspirerat skolintresserade världen över och har publicerats i boken ”Cleverlands. Vad skapar utbildning i världsklass?” som givits ut i en mängd länder och översättningar.

Anmäl dig!

Den här föreläsningen är digital och på engelska. Föreläsningen är öppen för alla Sveriges lärare och skolledare.

Datum: onsdag den 26 oktober
Tid: 18.30-20.00 inklusive frågestund

Mer inspiration