Senast uppdaterad

2021-04-21

Våra experter svarar på dina frågor om arbetstid

Arbetsdagen ska rymmas inom arbetstiden. Det låter enkelt men ändå är det alltför sällan så för Sveriges lärare och skolledare. Det måste vi ändra på tillsammans! Ta kontroll med våra tips och ställ krav nu när höstens scheman bestäms.Öppet för alla v.17-19: Fråga våra experter!

Tjänstefördelningen inför hösten pågår för fullt. Mycket är uppe på bordet och nu läggs grunden för att du och dina kollegor får scheman som följer lagar och avtal.

Därför öppnar vi upp vår medlemsservice Lärarförbundet Kontakt för alla behöriga lärare och skolledare – även för den som inte är medlem. Passa på att ställa dina frågor!

  • Följer mitt schema avtalet?
  • Hur ska vi få ut raster och pauser?
  • Vilka rättigheter har vi när det gäller tjänstefördelningen?

Du når vår rådgivning på 0770-33 03 03, måndag - torsdag kl. 09:00-17:00, fredagar kl. 10:00-17:00.Checklista: 9 steg som ger dig koll på din arbetstid

Med hjälp av våra nio steg får du bättre koll på din arbetstid och din arbetsbelastning, och ett bra underlag för samtal med chefen. Följ vår checklista och använd mallarna.

Bli medlem! Just nu: 6 månader gratis

En redan tuff arbetssituation har blivit allt sämre under pandemin. I det här läget ska ingen gå utan det stöd och den trygghet som ett fackligt medlemskap ger. Därför gör vi det ännu enklare för dig att ta steget och bli en av oss – vi bjuder på avgiften i 6 månader.3 bra skäl att bli medlem just nu:

  • Trygghet i vardagen. Du får trygghet med vår inkomstförsäkring och rådgivning när du behöver det.
  • Karriär och utveckling. Du får tidningen Läraren och är garanterad plats på våra populära inspirationskvällar.
  • Ett fackförbund. Du blir en del av en rörelse som vill ha ett starkt förbund för Sveriges lärare och skolledare.

Lärarförbundet är det största akademikerförbundet i Sverige med 234 000 lärare, skolledare, studie- och yrkesvägledare och lärarstudenter som medlemmar. Välkommen att bli en av oss!