Senast uppdaterad

2021-12-09

Stöd för att arbeta med dokumentationsfrågan

Lärarförbundet har tagit fram stödmaterial som du som är ombud kan använda för att ta upp dokumentationsfrågan på arbetsplatsen. Vi ordnar även webbinarium. Och missa inte fikacheckarna.

Lärarförbundets rapport Dokumentationsbördan – ett hot mot lärares kärnuppdrag som släpptes den 9 december visar att kraven på dokumentation gör att nio av tio lärare känner sig stressade och att deras arbetsglädje minskar.

I samband med det har vi tagit fram ett stödmaterial till dig som är ombud om vad vi tillsammans kan göra för att minska mängden dokumentation.

Tanken är att du ska kunna använda stödmaterialet på en arbetsplatsträff eller ett öppet möte. 

Här hittar du stödmaterialet.


Beställ fikacheckar

Ska du ordna ett möte om dokumentationskraven? Beställ fikacheckar så att du kan bjuda på något gott. Formulär för att beställa fikacheckar.


Webbinarium: Dokumentationsbördan – Ett stödmaterial till APT för dig som är ombud, den 20 januari

På webbinariet får du tips om hur som är ombud kan arbeta med stödmaterialet. Anmäl dig till webbinariet Dokumentationsbördan - Ett stödmaterial till APT för dig som ombud, den 20 januari.

Ett webbinarium med samma innehåll hölls även den 17 november.


Affisch om dokumentationskraven

Skriv gärna ut affischen och använd den som diskussionsunderlag när du håller öppen träff eller APT om dokumentationskraven. Affisch: dokumentationskraven.


Webbinarium: Dokumentationsbördan hotar lärares kärnuppdrag - Vad måste bort?, den 3 februari

Webbinarium med Lärarförbundets utredare Lisa Heino och Patrik Ribe. Anmäl dig till webbinariet Dokumentationsbördan hotar lärares kärnuppdrag - Vad måste bort?, den 3 februari.

Ett webbinarium med samma innehåll hölls även den 9 december.