Toppbild skolansdag
Senast uppdaterad

2017-09-03

Skolans dag 2017

Den 12 september 2017 firar vi Skolans dag. En dag att uppmärksamma villkoren för landets lärare i grund- och gymnasieskolan och det fantastiska arbete de gör varje dag!

Skolans dag är en dag att uppmärksamma skolans och lärarnas betydelse lite extra. Det har vi gjort sedan 2008, varje år ungefär vid terminsstart. Vi firar för att #viärlärare och har världens viktigaste yrke. Det ska också värderas högt och många satsningar behövs!

​Fira du också!

Skolans dag uppmärksammas på skolor i hela Sverige. På den här sidan hittar du delningsbilder för sociala medier.

Skolans dag 2017 landskap

Bild att använda på din webbplats.

Facebookbild. Dela den gärna!

Sprid filmen #viärlärare

Till dina kollegor. Med en peppig hälsning inför/på Skolans dag.

Till politiker: Med en påminnelse inför/på Skolans dag om att världens viktigaste yrke också borde ha världens bästa villkor.

Vi efterlyser ett gymnasielöfte

Vi vill att politikerna ska höja ambitionerna och avge ett gymnasielöfte: Alla, oavsett var man är född, ska få de möjligheter som en avklarad gymnasieutbildning ger. Nyckeln är att ge lärarna de allra bästa förutsättningarna.

Ställ dig bakom gymnasielöftet du också!


Skolans dag är inte enda tillfället vi passar på att fira och skapa uppmärksamhet kring lärares betydelse och vilka förutsättningar som måste på plats. Fritidshemmens dag, Förskolans dag och Nobeldagen den 10 december är några exempel. Och på Världslärardagen den 5 oktober firar vi alla lärare!.