Senast uppdaterad

2021-03-26

Sjuk under påsklovet – vad gäller?

Lärarförbundets arbetsmiljöexpert Hans Flygare förklarar vad som gäller för dig som är ferieanställd.

Fråga: vad gäller om jag som är ferieanställd blir sjuk under påsklovet? Kan jag få igen ledigheten om jag sjukanmäler mig till arbetsgivaren?

Svar: Du får inte igen tiden du var sjuk i form av ledighet vid ett annat tillfälle. Istället funkar det som när du blir sjuk en helt vanlig arbetsdag. Det vill säga: första sjukdagen får du ett karensavdrag, och dag 2-14 får du sjuklön från arbetsgivaren. Sjuklönen motsvarar cirka 80 procent av din lön.

Om du är ferieanställd finns det alltså ingen anledning att sjukskriva dig under påsklovet. Samma sak gäller om du blir sjuk under sportlov och höstlov.

Undantaget är alltid om du drabbats av en arbetsskada, då är det mycket viktigt att du sjukskriver dig. Så gör du om du drabbas av en arbetsskada.


Fråga: kan jag vabba på påsklovet?

Svar: Nej, för att kunna få ersättning för tillfällig vård av barn (VAB) måste du ha avstått från arbete, och på lovet finns det ju inget arbete att avstå ifrån.


Fråga: är det smart att friskskriva sig när påsklovet börjar om jag har sjukpenning från Försäkringskassan? Ersättningen blir ju högre då?

Svar: Nej! För om du fortfarande är sjuk efter lovet kan det bli svårt att få sjukpenning igen.


Sjukdom under jullov och semester

Under jullov och semester kan reglerna för sjukdom se olika ut beroende på vilket kollektivavtal du tillhör.