Senast uppdaterad

2019-03-25

Så har vi jobbat med att förändra på arbetsplatsen!

Runt om i landet jobbar ombud och lärare med arbetsplatsdialogen. Där försöker de få svar på frågor som hur arbetsmiljön är och hur vi kan jobba tillsammans för att förändra. Inspireras av Ulrika, Jenny, Lotta och Pepe.

Allt börjar med bra lärare – tillsammans.

Johanna Jaara Åstrand, ordförande i Lärarförbundet skriver i sin blogg om att en levande medlemsdialog ska utgöra grunden för Lärarförbundets påverkansarbete.

Olofström: Nu blir det förbättrad schemaläggning inför hösten!

Lina Danerklint, ordförande för Lärarförbundet Olofström, berättar om hur arbetsplatsdialogen bidragit till konkreta förändringar.

I Olofström har Lärarförbundets arbetsplatsdialog redan bidragit till förändringar. Här berättar Lärarförbundet Olofströms ordförande om hur det gick till när dialogen bidrog till ett omtag kring schemaläggningen inför hösten.

Eskilstuna: Nu har förskollärarna på Snickarvägen planeringstid!

Stress och ständiga avbrott. På förskolan Snickarvägen i Eskilstuna hade förskollärarna ingen egen planeringstid. Men efter att ha jobbat med medlemsdialogen som metod är det ändring på det. – Det här är en vinst för barnen och för vår arbetsmiljö, säger Lärarförbundets ombud på förskolan.

Kävlinge: "Dialogen får ombud och medlemmar att känna sig delaktiga"

Flera enheter inom både för- och grundskola i Kävlinge kommun har anställt tillräckligt många vikarier för att inleda arbetet med att komma till rätta med vikariebristen. Ett arbete som kom igång med hjälp av Lärarförbundets medlemsdialog.

Lindesberg: "Tillsammans kan vi göra skillnad!"

Brev till politikerna och bättre samarbete mellan fritids och skola. Det är några resultat av att Hagabackens skola använder medlemsdialogen på varje arbetsplatsträff, APT. – Modellen gör att vi adresserar problem och hittar lösningar, berättar Pepe Idril, fritidspedagog i Lindesberg.

På Hagabackens skola i Lindesberg har medlemsdialogen Rätt kurs på varje arbetsplats använts som fackliga punkten om psykosocial arbetsmiljö på varje APT. Pepe Idril, fritidspedagog, berättar mer.

Hur har ni jobbat med att förändra?

Berätta för andra hur ni jobbat med att förändra på arbetsplatsen, och tipsa gärna Lärarförbundets webbredaktion om vad ni åstadkommit.