Senast uppdaterad

2019-02-01

Ombudssidan: Din vän i ombudsvardagen!

Rätt information i rätt tid – direkt i din mobil! Oavsett om du befinner dig i lunchkön, personalrummet eller på skolgården – ska du som ombud alltid enkelt kunna svara på kollegornas frågor. Ombudssidan – din vän i ombudsvardagen.

Ombudssidan ger dig rätt information i rätt tid, aktuella utbildningar, guider till hur du exempelvis kan prata om lön med dina kollegor, svaren på de vanligaste frågorna – och mycket mer. Ombudssidan fungerar lika bra på mobilen, surfplattan som på datorn.

Du kan också läsa ombudsnyheter från din lokalavdelning, få tillgång till avtal och lagar samt hitta snabba kontaktvägar till din avdelning och Lärarförbundet kontakt.

Ombudsåret

Ombudsåret hjälper dig att hålla koll på vad som är viktigast att göra varje månad och ger dig tips. Den påminner exempelvis om att du bör prata med dina kollegor om lönesamtal i februari, om tjänsteplanering i april och att det är dags för skyddsrond i oktober. Och du kan själv flytta olika aktiviteter i din kalender.

Frågor och svar

Vi har samlat svaren på de vanligaste frågorna du kan tänkas få om exempelvis lön, arbetstid och arbetsmiljö. Du kan söka bland frågorna och enkelt vidarebefordra ett mejl till medlemmen med länkar till fördjupande information.

Din arbetsplats

Du kan med BankID-inloggning se vilka som är medlemmar på din arbetsplats, vilka ombudskollegor du har i din avdelning och kontaktuppgifter till dem.

Utbildningar

Enkelt och smidigt kan du ta del av vårt utbildningsutbud. Här finns länkar till webbutbildningarna Vår värdegrund och Uppdrag ombud som är en del av den grundläggande ombudsutbildningen och till andra aktuella kurser i vårt kalendarium.

Guider

Guiderna är uppdelade i enkla steg och ger dig tips och råd på hur du kan prata med dina kollegor om till exempel medlemskap, Arbetstidskollen eller lära dig grunderna i skyddsombudsuppdraget..

Berätta för oss vad tycker!

Har du synpunkter eller frågor? Kontakta oss gärna via e-post. webbredaktionen@lararforbundet.se.

Alla som är registrerade som ombud i vårt medlemsregister har automatisk tillgång till ombudssidan. Eftersom kommunikationen på ombudssidan kan innehålla uppgifter kring lokala förhandlingsprocesser har vi valt att inte ha med våra skolledarombud. Skolledarombuden har direktstöd av sina regionala skolledarombudsmän.