Senast uppdaterad

2022-11-15

Nyexad? Bli medlem och säkra stöd och trygghet på första jobbet

Det är en bra investering att vara medlem i Lärarförbundet som nyexaminerad lärare eller studie- och yrkesvägledare. Som nyexaminerad har du rabatt på avgiften.

Ring och bli medlem senast ett halvår efter din sluttermin för att ta del av erbjudandet. Du når oss på 0770-33 03 03.Om du varit medlem under studietiden får du ta del av erbjudandet automatiskt.

Därför ska du vara medlem

Vi är 234 000 medlemmar som jobbar tillsammans för att vi ska ha de bästa förutsättningarna att få göra ett riktigt bra jobb.

Det finns många bra anledningar att vara medlem i facket, här är några.

  • Tillgång till lönestatistik och lönecoachning, och många fler exklusiva tjänster just för medlemmar.
  • Rådgivning av experter. Du kan alltid vända dig till ombudet på din arbetsplats, den avdelning du tillhör eller våra rådgivare.
  • Vi bjuder på ett magasin med inspiration. Du får ett ämnes- eller skolformsmagasin ett år utan extra kostnad, med inspiration och nyheter.
  • Försäkring av inkomsten. Du får en inkomstförsäkring som tillsammans med a-kassan kan ge 80 procent av inkomstbortfallet om du skulle bli arbetslös. (Avgiften till a-kassan tillkommer.)
  • Vi förändrar tillsammans! Du engagerar dig tillsammans med andra och förbättra våra villkor.

Nätverk för nya lärare

Julia Norman, högstadielärare i svenska som andraspråk på Gårdsstensskolan i Göteborg, är en av initiativtagarna till nätverket på Facebook.

I nätverket kan jag lyfta de frågor, utmaningar och tvivel jag har som ny i lärarrollen. Vi stöttar och stöttas!

Digitala träffar för dig som är ny som lärare

Är du på ditt första jobb? Lärarförbundet ordnar digitala träffar för dig som är ny som lärare. Temat är ett hållbart lärarliv.

Experterna svarar på dina frågor

Våra rådgivare svarar på hundratals frågor varje dag, bland annat från nyexaminerade medlemmar.

Tre vanliga frågor från nyexade

  • Jag har inte fått min introduktionsperiod, vad kan jag göra?
  • Kan jag förhandla lön en gång till när jag fått min legitimation?
  • Jag jobbar för mycket, hur får jag en rimlig balans?

Rabatt på avgiften för dig som är nyexad

Fram till 31 december 2022 betalar du 100 kronor som en engångsbetalning.

Från och med den 1 januari 2023 betalar du som är nyexad halva avgiften de första sex månaderna som yrkesverksam, det vill säga 140 kronor per månad. (Fullt pris för yrkesverksamma är 280 kronor per månad.)Är du studerandemedlem?

Du som är medlem hos oss under studietiden fortsätter att vara medlem och får automatiskt erbjudandet ovan. Det enda du behöver göra är att uppdatera dina uppgifter så vi kan ge dig rätt stöd och information.