Senast uppdaterad

2021-05-27

Nyexad? Bli medlem för 100 kronor hela första året!

Första året efter examen kostar medlemskapet i Lärarförbundet bara 100 kronor – för ett helt år. (Ja, du läste rätt!) Det innebär att du sparar 3 380 kronor. Passa på att bli medlem!

Det är en bra investering att bli medlem i Lärarförbundet som nyexaminerad lärare eller studie- och yrkesvägledare! Du kan ta del av erbjudandet genom att ringa oss på 0770-33 03 03. Erbjudandet gäller ett halvår efter examen.Om du varit medlem under studietiden får du ta del av erbjudandet automatiskt.

Därför ska du vara medlem

Vi är 234 000 medlemmar som jobbar tillsammans för att vi ska ha de bästa förutsättningarna att få göra ett riktigt bra jobb.

Det finns många bra anledningar att vara medlem i Lärarförbundet, här är några.

 • Tillgång till lönestatistik och lönecoachning, och många fler exklusiva tjänster just för medlemmar.
 • Rådgivning av experter. Du kan alltid vända dig till ombudet på din arbetsplats, den avdelning du tillhör eller våra rådgivare på Lärarförbundet Kontakt.
 • Vi bjuder på ett magasin med inspiration. Du får ett ämnes- eller skolformsmagasin ett år utan extra kostnad, med inspiration och nyheter.
 • Försäkring av inkomsten. Du får en inkomstförsäkring som tillsammans med a-kassan kan ge 80 procent av inkomstbortfallet om du skulle bli arbetslös. (Avgiften till a-kassan tillkommer.)
 • Vi förändrar tillsammans! Du engagerar dig tillsammans med andra som vill ena behöriga lärare och studie- och yrkesvägledare i ett förbund och förbättra våra villkor.

Nätverk för nya lärare

Julia Norman, högstadielärare i svenska som andraspråk på Gårdsstensskolan i Göteborg, är en av initiativtagarna till nätverket på Facebook.

I nätverket kan jag lyfta de frågor, utmaningar och tvivel jag har som ny i lärarrollen. Vi stöttar och stöttas!

Experterna svarar på dina frågor

Våra rådgivare svarar på hundratals frågor varje dag, bland annat från nyexaminerade medlemmar.

Tre vanliga frågor från nyexade

 • Jag har inte fått min introduktionsperiod, vad kan jag göra?
 • Kan jag förhandla lön en gång till när jag fått min legitimation?
 • Jag jobbar för mycket, hur får jag en rimlig balans?

Vårt erbjudande: 100 kronor under hela första året

Du får en reducerad medlemsavgift under hela två år efter examen.

 • Första året: 100 kronor som engångsbetalning. Du sparar 3 380 kronor.*
 • Andra året: 150 kronor per månad. Du sparar 1 680 kronor.*
 • Tredje året: Medlemsavgiften är mellan 150- 290 kronor i månaden, beroende på hur mycket du jobbar.

Erbjudandet gäller ett halvår efter examen. När du tagit examen behöver du ringa oss på 0770-33 03 03 för att ta del av erbjudandet .

*Beloppet beskriver vad du sparar om du anmäler dig i direkt anslutning till din examen, och vad du skulle få betala i ordinarie avgift som yrkesverksam med anställning på 75 – 100 procent under 12 månader (exklusive eventuella kampanjer).Är du studerandemedlem?

Du som är medlem hos oss under studietiden fortsätter att vara medlem och får automatiskt erbjudandet ovan. Det enda du behöver göra är att uppdatera dina uppgifter så vi kan ge dig rätt stöd och information.