Sk rmavbild 2018 04 06 kl. 14.15.18
Senast uppdaterad

2018-04-13

Livet som lärare: Anställningsintervjun

Som lärare kan du vara tvungen att jobba med allt möjligt förutom pedagogik. När du sitter på anställningsintervjun kan det vara svårt att veta vad du kan begära i lön och vilka arbets- och anställningsvillkor du kan vänta dig. Behöver du stöttning finns Lärarförbundet här för dig.

Anställningsvillkor

Det är viktigt att ha koll på sina anställningsvillkor! Har arbetsgivaren kollektivavtal? Är det en ferietjänst eller semestertjänst som är aktuell? Lärarförbundet kan hjälpa dig som är medlem att titta på ditt anställningsavtal och få koll på vad som gäller.

Nyexaminerad lärare?

Kul att du är på väg mot första jobbet! Vi vet att det kan vara mycket att tänka på. Men lugn, Lärarförbundet hjälper dig som är medlem att få koll på det viktigaste: vad du ska tänka på före, under och efter anställningsintervjun, kollektivavtal, lön, anställningsform och rätten till en introduktionsperiod med en mentor.

Lönecoachning och statistik

Vad tjänar andra lärare? Med Lärarförbundets verktyg Min lön kan du överblicka löneläget och jämföra lönestatistik för olika arbetsgivare, yrken och åldersgrupper.

Du som är medlem kan också ringa Lärarförbundet Kontakt för att bolla vad just du kan begära i lön.

Bli medlem nu – vi bjuder på tre månader utan avgift!

Det finns många fördelar med att vara medlem i Lärarförbundet:

  • Stöd av ombud, lokalavdelningar, medlemsservice och många fler specialister
  • Kurser och kompetensutveckling
  • Förmånliga medlemslån och försäkringar
  • Juridiskt stöd
  • Inkomstförsäkring

Vill du ha mer information om Lärarförbundet och om innehållet i ett medlemskap? Skriv in din e-post-adress här nedan så skickar vi mer information.