Toppbild2student
Senast uppdaterad

2020-05-04

Lärarstudent: var medlem i Lärarförbundet gratis!

Gå med i Lärarförbundet Student när du börjar dina studier. Det är gratis hela studietiden och du får trygghet, inspiration och mycket mer.Vi är Nordens största organisation för lärarstudenter med 30 000 medlemmar. Tillsammans påverkar vi lärarutbildningen och vårt framtida yrke!

Maria guthke img 2956

Maria Guthke, ordförande i Lärarförbundet Student där majoriteten av alla lärarstudenter är med.

En bra start på studielivet

  • Goodiebag som hjälper dig komma igång med dina studier. Vårt välkomstpaket innehåller saker som kan vara bra att ha när du studerar, bland annat kalender, block och penna. Du får det på ditt lärosäte i samband med terminsstarten.
  • Den verksamhetsförlagda utbildningen, VFU:n, är en viktig och spännande del på väg på din väg att bli lärare. Den behöver bli bra, och du kan preppa med oss inför din första VFU!

Nyheter och inspiration

  • De senaste nyheterna och diskussionerna kring läraryrket och lärarutbildningen via vårt lärarstudent-nyhetsbrev, Instagram och Facebook.
  • Magasinet Läraren hem i brevlådan, samt en tidning till. Du väljer själv vilken du vill ha av alla våra tidningar i olika ämnen och skolformer. Här kan du se vilka tidningar som finns!
  • Gå på Lärarförbundets kurser och inspirationskvällar.

Alla medlemsförmåner

Någon att fråga

Andreas lavett

Studentförsäkring till bra pris

Du får också möjlighet att teckna Lärarförsäkringars studerandeförsäkring, som består av två förmånliga delar:

  • Studentförsäkring Leva, som består av olycksfallsförsäkring, diagnosförsäkring, studieavbrottsförsäkring och livförsäkring. Alla nya studerandemedlemmar under 32 år får automatiskt Studentförsäkring Leva utan kostnad i 3 månader, och väljer sedan om de vill fortsätta.
  • Studentförsäkring Bo, som är en hemförsäkring med drulleförsäkring och reseskydd.

Om du har frågor om försäkringarna kontaktar du Lärarförsäkringar på 0771-21 09 09.

Påverka för en bra lärarutbildning

I Lärarförbundet Student påverkar vi tillsammans för en bra lärarutbildning och bättre villkor både på riksnivå och på varje lärosäte.

Oscar Karlsson, Lärarförbundets studentombud i Karlstad, berättar:

– Jag arrangerar aktiviteter och tävlingar för medlemmar och har kontakt med Lärarförbundet Students styrelse och Lärarförbundet här i Karlstad.

Han rekommenderar andra att bli studentombud, och du kan läsa mer här om du är intresserad!

När det är dags: En bra start på lärarlivet