Senast uppdaterad

2020-08-13

Lärarförbundet – trygghet och kraft

Johanna Jaara Åstrand, grundskollärare och ordförande i Lärarförbundet.

Om var och en ropar på sitt håll så hörs det inte så mycket men tillsammans kan vi vara den där kraften som kan påverka och förändra.

Gå med idag
– 6 månader gratis!

Personlig rådgivning

Du ska trivas och må bra på jobbet och vi tar din arbetsmiljö och trygghet på största allvar. Du som är medlem har tillgång till våra erfarna rådgivare på Lärarförbundet Kontakt. De svarar på frågor om din profession, arbetsförhållanden och andra villkor via telefon eller mejl.

Inkomstförsäkring

Lärarförbundets inkomstförsäkring ingår i din medlemsavgift och ger dig trygghet oavsett vad som händer på arbetsmarknaden. Försäkringen täcker skillnaden mellan a-kassans tak och din lön. Blir du arbetslös får du upp till 80 % ersättning, upp till en inkomst på 60 000 kr i månaden.

Stöd på din arbetsplats

Lärarförbundet har 15 000 arbetsplats- och skyddsombud runt om i Sverige med uppdrag att stötta dig och dina kollegor. En viktig uppgift är att förhandla med arbetsgivaren. Ombudet kan du som är medlem alltid vända dig till när du undrar över något.

Utforska alla våra medlemsförmåner!

Det finns många skäl att vara med hos oss!

Några medlemsröster:

”Den viktigaste anledningen att vara medlem är den här tryggheten som man får när det handlar om ens arbetssituation eller om ens framtid”.

”Det är en pelare, en trygghet. Det är en erfarenhet, en kunskap.”

Man är inte ensam. Det är en viktig aspekt som facket fyller, tycker jag.”

Om Lärarförbundet

Lärarförbundet är Nordens största lärarförbund med 234 000 medlemmar, och den enda organisation som samlar kraften från hela lärarprofessionen.

  • Som ny medlem får du första sex månaderna gratis. Därefter får du det mest prisvärda medlemskapet av alla fackförbund inom skolområdet.
  • Ditt medlemskap ger dig allt från råd, service, till inspiration och kurser för din kompetensutveckling.
  • Och framför allt: Trygghet. Fallskärm om något händer, kollektivavtalet som ger schyssta spelregler och att alltid ha någon att fråga.

Allt detta hittar du hos oss, välkommen!

Lärarnas a-kassa

Är du medlem i Lärarnas a-kassa kan du få ersättning om du står utan anställning. Ett medlemskap i a-kassan är en trygghet för dig som anställd.

Som medlem i Lärarförbundet bör du tillhöra Lärarnas a-kassa. Deras handläggare känner till lärares arbetstidsavtal och arbetsförhållanden.

Den tid du varit med i a-kassan har betydelse för den ersättning du kan få om du blir arbetslös. Gå därför med så snart du har börjat jobba med något, även om det bara är några timmar.


Läs mer om corona i skolan

Ha koll på senaste nytt, teckna dig för vårt nyhetsbrev och läs om de vanligaste frågorna lärarna ställer.

Gå med idag
– 6 månader gratis!