Senast uppdaterad

2019-11-04

Lärarexamen = jobbsäkert!

Enligt Lärarförbundets undersökning får 8 av 10 lärarstudenter sitt första jobb innan examen. Det om något visar hur attraktiv en lärarexamen är!Fick du jobbet innan du tog examen?

Av de 900 lärarstudenter som svarade på enkäten hade 8 av 10 fått jobb innan examen, 2 av 10 fick jobb mer än ett halvår innan examen.

Har du fått en tjänst som matchar din examen?

För 7 av 10 matchar jobbet examen både vad gäller ämne och årskurs. För endast fyra procent matchar det varken eller. Det är en hög matchning.

Tycker du att det var lätt att få jobb?

9 av 10 uppger att det var mycket eller ganska lätt att få jobb. Lärarbristen slår igenom och arbetsmarknaden är ljus för de allra flesta lärarstudenter som examineras.

Allt inför första jobbet

Nyexad lärare på väg mot första jobbet? Mycket att tänka på? Lugn! Vi hjälper dig få koll på det viktigaste. Följ våra råd steg för steg så får du koll.

Allt du behöver veta inför första jobbet.

Vi finns där för dig

Genom att vara medlem är du inte bara en av 234 000 medlemmar i Sveriges största professionsförbund. Du får också råd och stöd när du behöver det. Till exempel har vi både en CV-tjänst och personlig lönecoachning för våra medlemmar.

Bli medlem redan idag!